Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammar om Paluselli: "Vore för jäkligt om det skulle vara medvetet fusk"

Annons

Åsarna lämnade in en protest mot Vasaloppets damsegrarinna Christina Paluselli.

Men allmänhetens reaktioner har uteblivit.

- Det har inte kommit några samtal till oss, men däremot har den här händelsen blivit en "snackis" då vi fikat. Det vore ju för jäkligt om det skulle vara medvetet fusk, säger generalsekreterarenRolf Hammar.

Tävlingsledningen fick efter loppet ta del av en film där Åsarnas stab med en mobiltelefon dokumenterat hur Palusellis tränare, Marco Selle, med sin stav skjuter på den blivande segrarinnan.

Tävlingsledningen avslog protesten med motiveringen att man "inte funnit tillräckligt med bevis" för Åsarnas påstående att Paluselli på ett otillåtet sätt fått hjälp av sin tränare. Åsarna ska dock driva ärendet vidare.

- Vi ska lämna in en protest till svenska skidförbundet som i sin tur får dra det hela vidare till det internationella förbundet, sedan får vi se vad det blir. Det är så mycket annat paragrafrytteri inom skidåkningen, så det här tycker jag de bör titta på, om inte annat så för framtiden om något liknande skulle inträffa, sa Ulf Rotwold, ordförande i Åsarnas skidsektion, i söndags.

Förutom ovan nämnda incident kan Hammar inte vara annat än nöjd med vasaloppssöndagen och han kunde även glädja sig åt Tynells seger.

- Det var roligt att just Daniel kunde vinna igen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons