Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammar hotad

Annons

Tidningsrubrikerna har handlat om mordhot mot Rolf Hammar för hans uttalande om att den tidigare dopningsavstängde Mika inte är välkommen i Vasaloppet.

Finska förbundet tar i så man nästan spricker och pratar om rasism.

Mika å sin sida tolkar Hammars uttalande som att han uppmuntrar publiken att gå till attack mot honom.

Mika säger att han inte vågar ställa upp om han inte får säkerhetsgarantier.

- Vi kan inte övervaka ett spår på nio mil. Men att vi skulle uppmana någon att attackera Mika är helt fel. Jag är besviken att finska media fått det till det, säger Hammar.

Tidningen gjorde en snabbvisit hos Rolf Hammar i går, och när han kollade sin mail-box hade det kommit ett antal nya mer eller mindre trevlig brev.

- Antalet e-mail har ökat de senaste dagarna, och det finns några riktiga höjdare i boxen, säger Rolf och tillägger:

- De flesta är på finska, och jag kan ingen finska så de är bara slänga.

I går gick Vasaloppet ut med en pressrelease, där de gav sin syn på saken.

Vasaloppsarrangörerna understryker i sin skrivelse att Mika Myllylä har sin fulla rätt att ställa upp i Vasaloppet enligt gängse regler.

Men att man skulle vidta några extra säkerhetsåtgärder menar Vasaloppet faller på sin egen orimlighet. "Det är ju en nio mil lång tävlingsarena". Arrangörerna hänvisar till tävlingsregeln som säger att varje åkare ställer upp på egen risk.

Arrangörerna tar också avstånd från alla eventuella missnöjesyttringar från privatpersoner riktade mot Mika Myllylä.

Under Vasaloppsveckan genomför Riksidrottsförbundet, Svenska Skidförbundet och Vasaloppet en stor manifestation mot dopning kallad "Rena Vinnare". Över 4 000 personer har skrivit på protestlistor mot dopning.

Om Mika Myllylä kommer till start i Vasaloppet ser arrangörerna gärna att han ansluter sig till antidopningskampanjen. "Det skulle onekligen stärka hans image här i Sverige" skriver arrangörerna.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons