Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvtid för IBF Falun

Annons

IBF Falun är känt för sin turbulens på spelar- och ledarsidan. Att klubben haft ekonomiska bekymmer är inte heller någon hemlighet.

Rune Engström säger:

-Med den turbulens som varit och med de skulder som nu har betats av har hela föreningen gjort ett mastodontjobb. Samtidigt har vi försökt driva en sportslig verksamhet, där jag och Patrik (Bäck, assisterande tränare) jobbat otroligt hårt på att bygga en stomme som ska bära laget på lång sikt.

-Vi har jobbat mycket med detta lagbygge, och jag måste säga att hela staben kring laget är den mest kompetenta jag varit med om inom innebandyn.

Betyder det att spelartruppen är komplett?

-Nej, det behöver det inte göra. Andreas Lundmark kommer in i laget efter jul, och det är inte omöjligt att det blir fler nyförvärv.

Trots att spelet varit upp och ner, och laget "bara" ligger åtta, är Engström ganska nöjd med vad som börjar ta form:

-Föreningen jobbar nu långsiktigt för att lägga en struktur gentemot publik och sponsorer. Att ha en röd tråd i verksamheten är viktigare än resultat.

-Jag tycker det går åt rätt håll. När det går tungt är det bara att kavla upp ärmarna ännu mer och köra ännu hårdare. Det tycker jag också laget gjort de sista matcherna och då blir man stolt som ledare.

Hur kommer det sig att det inte varit så tidigare?

-Dels är elitserien bättre än någonsin. Men vi har också haft stor omsättning, och det tar tid för spelare som kommer till ett nytt lag att smälta in. Vi måste ge dem tid att anpassa sig.

Kommer Falun att klättra under vårsäsongen?

-Det finns potential i laget, och oavsett vilka vi möter är vi kapabla att slå dem. Många matcher har varit jämna, men det har gått resultatmässigt emot.

-Nu börjar bitarna falla på plats, så visst kan vi klättra.

Slutligen vill Rune Engström än en gång framhäva styrelsen och den övriga ledarstaben.

-Det blir ofta jag som syns, men det är ett helt team som jobbar stenhårt tillsammans. Vi har lyckats hålla en hög kvalitativ verksamhet, och det tack vare att alla drar åt samma håll.

Och det är verkligen något nytt vad gäller IBF Falun.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons