Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller Rikard distansen ut?

Annons

Rikard ligger nio poäng före Åsarnas Fredrik Persson. Falun/Borlänges Håkan Löfström ligger trea, men hela 31 poäng bakom Rikard. Så Håkans chans till seger i cupen är borta eftersom en delseger i cupen ger 28 poäng.

- Det vore en ära att få vinna cupen. De som kört cupen är ju de bästa svenskarna som ligger strax under landslagsåkarna, säger Rikard.

Den 27-årige dalslänningen kan efter Fjälltoppsloppet lägga sin bästa säsong i karriären bakom sig. Rikard har visat upp en hög och jämn nivå hela vintern.

- Ja, det har känts bra hela säsongen.

Har du ändrat något i upplägget inför den här säsongen eftersom det gått så bra?

- Jag har haft lite mer fartpass, och sedan har klubben kört gemensamma träningar där vi sporrat varann, säger Rikard.

- Jag ser ljust på framtiden, känner att jag inte alls långt efter de allra bästa. Nu får jag ta ett kliv till och utveckla det jag påbörjat, avslutar Rikard Andreasson.

I damcupen leder Korsnästjejen Sara Lindborg som tävlar för Östersund. Sara har tio poäng tillgod på Kina Swidén, Piteå.

Trea ligger dubbla svenska mästarinnan Maria Rydqvist, och hon har chansen att snuva både Sara och Kina på totalsegern. Sju tävlingar ingår i cupen, där man får räkna de fem bästa. Och eftersom Maria stod över de två första har hon fortfarande chansen till totalseger.

I H 19-20 är Markus Ottosson, Kågedalen, redan klar vinnare innan sista tävlingen. Även i den äldsta damjuniorklassen ser det avgjort ut. Anna Simberg, SK Bore har 16 poäng tillgod på klubbkamraten Inger-Lise Westlund.

I de yngre juniorklasserna ser det också klart ut. Jesper Modin, Selånger och Cecilia Nilsson, Gellivarealliansen ser ut som vinnare.

I sprintcupen, Vattenfall Cup, blir det strid ända in på målsnöret i både dam och herrklassen.

Fredrik Persson, Åsarna, har sex poäng upp på Marcus Hellner, Gellivarealliansen. Ida Ingemarsdotter, Åsarna har fem poäng tillgodo på Susanne Nyström, Piteå Elit.

Vill det sig väl kan det bli två totalsegrar till hushållet Andreasson/Nyström. För Rikard och Susanne är sambor i Mora.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons