Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Tobias Johansson Ludvika, som vann första SM-rallyt för året och idag startar i SM-rally två, Snow Rally i Östersund.

Annons

Är målet en andra seger på raken?

- Mitt mål är att ta mig i mål. Det finns minst åtta förare som är kapabla att vinna det här rallyt. Jag gör det jäkligt bra om jag blir bland de fem främsta. Jag ska i normala fall inte kunna vara bland de tre främsta. Och att vinna? Nej, det tror jag inte på.

Du har fått ett lågt startnummer. Fördel eller nackdel?

- Jag startar som trea, och det är nog ingen fördel. Det blir löst och moddigt första dagens sträckor. Men kan jag klara en placering runt fem, får jag en bättre startposition andra dagen. Då vänder man startordningen på de femton första, så snabbaste bil får starta som nummer femton.

Grattis till uttagningen till juniorlandslaget. Du och Oscar Svedlund skall tydligen komplettera P-G Andersson och Jimmy Joge.

- Jasså, har det blivit officiellt nu? Ja, det stämmer. Jag fick veta det för ett par veckor sedan. Men det har ingen större betydelse. Vi får, till skillnad från P-G och Jimmy, inga pengar för vår landslagsuttagning. Dom får ju en halv miljon att dela på.

Men det är ändå en viss status att tillhöra landslaget och ger dig goda argument när du skall jaga sponsorer.

- Jo, lite status är det förståss. Och man hamnar naturligtvis ett snäpp närmare pengarna på förbundet. Men jag tänker inte "landslagsmåla" mina bilar - inte förrän jag får pengar för det.

Bilar ja - de två Mitsubishibilarna du kört lär vara till salu?

- Så är det. Efter framgångarna i SM-rallyt i Vännäs, satsar vi enbart med WRC-Toyota nu. Olsbergsteamet har köpt in ytterligare en Corolla WRC av den polska föraren Thomas Kuchar. En Corolla med massor av reservdelar.

Den bil som Carlos Sainz körde 1999 och Thomas Rådström använde i Svenska Rallyt 2000?

- Inte en aning. Men det är möjligt. Har inte historien för den klar för mig. Vet bara att jag skall ner till Polen och hämta den på tisdag.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons