Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... ...Sergei Prigoda, som satt med i SVT-studion i går morse då Ryssland besegrade Tunisien med 2-0.

Annons

Hur kom det sig att du fick vara med?

- Det var väl förmodligen för att Ryssland spelade. SVT ringde och frågade om jag hade tid och lust att komma dit, och jag såg inga problem i det.

Vad tyckte du om Rysslands insats?

- Totalt sett var det en av VM:s sämsta matcher hittills. Jag tycker det har varit ett positivt VM, för det har blivit mål i alla matcher. I halvtid var jag dock rädd att det här skulle bli den första mållösa matchen, och att den skulle kommas ihåg som hela VM:s tråkigaste match. Men Ryssland gjorde två mål och vann trots att de inte spelade bra och det tror jag är viktigt.

Såg du matchen Sverige-England?

- Jo, jag har sett nästan alla matcher hittills. Sverige spelade mycket bra, speciellt i andra halvlek och de var värda att vinna. Hade de bara fortsatt med sitt offensiva spel så hade de säkert vunnit. Samtidigt är jag besviken på England som är en av de största nationerna inom fotbollen.

Vad tror du om Sveriges och Rysslands fortsättning i VM?

- Båda två har definitivt chansen att gå vidare till åttondelsfinal. Sverige har kanske den tuffaste gruppen på papperet. Före VM hade man en del uppfattningar om vissa grupper, men det har varit många positiva överraskningar och några få negativa.

- Ryssland fick tre poäng och det är viktigt att ta med sig till nästa match mot Japan. Men Japan är en av de nationer som överraskat mest positivit på mig hittills. De är snabba och tekniska, men visst ska både Sverige och Ryssland ha chansen.

Till sist, vilka vinner VM?

- Det vete fan. Det är riktigt svårt. Före VM trodde jag på Frankrike, och det gör jag fortfarande, men jag tvekar lite efter Senegals vinst. Argentina var okej, och övertygade mot Nigeria. Spanien har inte imponerat. Brasilien visade i vissa sekvenser sin klass. Japan och Sydkorea har också visat bra vilja och fina kvaliteter och värdnationen brukar alltid gå långt.

- Det är väldigt svårt att tippa, vi får se. Men VM har varit positivt. Många av mina spelare har fått en ny inspirationskälla och jag hoppas att det kan ge Brage lite mer självförtroende inför bortamatchen mot Västerås på lördag.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons