Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Jimmy Birklin

Annons

Grattis! Du får åka till EM. Hade Du räknat med det?

- Jag hade i vart fall hoppats på det. Nu gäller det bara att få muskelbristningen i vaden att läka helt, så jag kan sätta igång med träningen igen.

Känns det som om det läker som det ska?

- Det känns bätte och bättre. Men jag får ta det lite lungt nu i början, så inte bristningen går upp igen. Till en början räknar jag med att träna varannan eller var tredje dag. Just nu vet jag faktiskt inte hur mycket träning jag tål. Tyvärr är det ju så att det går snabbare att få upp konditionen än hållbarheten på musklerna.

Du kommer inte att springa alla loppen i EM?

- Nej, jag är uttagen för att springa sprint och medeldistans. Och det är jag nöjd med. Jag kommer inte att vara tränad för längre sträckor.

EM går i Ungern 25-30 september. Hinner Du verkligen komma ikapp tills dess?

- Jag hoppas det. Jag räknar med att springa en del tävlingar i september. DM och SM bland annat. I SM blir det medeldistans och kavlen. Det blir det verkliga provet, som visar om jag hunnit ikapp. Men jag räknar med att bestämma mig om jag åker eller inte redan före SM. Känner jag inte att jag har en chans att nå prispallen i EM, åker jag inte.

Du åker på VM-lägret i Schweiz 9-16 augusti också?

- Ja, jag följer med dit. Det är precis ett år kvar till VM i Schweiz, och det är den bästa chansen att få känna på relevant VM-terräng. Det kan jag ha nytta av om jag blir uttagen till den definitiva VM-truppen så småningom.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons