Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... Emma Engstrand, Stora Tuna, som börjat med en 17:e och en 12:e placering när världscupen började i Belgien.

Annons

Det var inte riktigt de placeringar du hoppats på?

- Nej, det kan jag väl inte påstå. Jag har sprungit dåligt två dagar i rad. Missat alldeles för mycket. I dag var jag dessutom trött.

Vad är förklaringen till detta?

- Vet inte. Jag har svårt att se någon förklaring. Jag tycker jag springer som jag brukar, försöker glömma bort de dåliga loppen och koncentrera mig på loppet jag springer. Men jag missar ändå.

Du har haft fyra-fem svenskor före dig i båda tävlingarna i Belgien. I elitserien blev du möjligen tvåa om du sprang dåligt. Varför har det blivit så här?

- Jag sprang aldrig dåligt i elitserien. Jag kände mig kanske inte i toppform vissa dagar, men riktigt dåligt gick det aldrig. Nu har det gått sämre för mig. Men inte så mycket sämre. Jag har tappat kanske fem-sex minuter, och det hade nog räckt till en femte-sjätteplats i elitserien. Men det är flera som springer bra här, och de svenska tjejerna är också mer skärpta i världscupen än i elitserien.

Men du var nio minuter efter Simone Luder i måndagens tävling!

- Ja, men hon vann med nästan fyra minuter i dag, och så fort som hon sprang den här gången, kan nog ingen annan än just hon springa.

Hur ska du komma ur den dåliga trenden?

- Fortsätta som vanligt. Koncentrera mig på att springa rätt och att hitta kontrollerna. Men det känns som om det låser sig på något sätt. Som om det sitter i huvudet någonstans.

Lycka till i Schweiz, där världscupen fortsätter till helgen.

- Tack. Jag ska göra mitt bästa. Där springer vi tre tävlingar. Sprint, klassiskt och kavle. Så det blir många chanser.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons