Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där... Peter Westman,

Annons

Det har varit en minst sagt turbulent vinter för Örebro SK, som slutade med tvångsnedflyttning till Superettan. Har ni hämtat er än?

-Jodå, visst har det varit jobbigt för alla inblandade men på något sätt blev det en lättnad när det definitiva beslutet kom. Då visst vi vad som gällde och kunde fokusera på fotbollen.

För din egen del, funderade du någon gång på att lämna Örebro?

- Jo, det gjorde jag när det var som rörigast. Eftersom mitt kontrakt gått ut och jag inte visste vad som skulle hända hade jag lite krokar ute. Jag besökte en norsk division 1-klubb men jag fick inget riktigt bra intryck.

Johan Alvbåge har ju lämnat ÖSK för IFK Göteborg och du själv sitter med ett nytt treårskontrakt. Ska du som snart fyller 33 år äntligen bli förstemålvakt efter sex år i Örebro?

- Ja, jag hoppas det även om jag var borta ett tag i vintras efter ett ingrepp i mitt vänsterknä. Det var en del av den yttre menisken som togs bort. Men nu är jag i full gång igen.

Konkurrenten heter Simon Nurme och är tio år yngre än du. Vilka meriter har den killen?

- Simon är duktig och var målvakt i vårt ungdomslag i division 3 förra året. Men jag räknar nog med att jag är förstemålvakt. När vi spelade 3-3 mot Kalmar och vann mot Gefle med 3-2 på Cypern stod jag båda matcherna.

ÖSK har ju visserligen tappat några duktiga spelare men det blev inte den massflykt som många befarade.

- Nej, det blev inte så farligt och jag måste säga att det är väldigt bra stämning i truppen och bra fart på träningarna. Våra nya tränare, Patrick Walker och Urban Hammar, har gjort ett bra jobb hittills. Och det har sett riktigt lovande ut i träningsmatcherna.

Ska ni ta er tillbaka till allsvenskan per omgående?

- Ja, det finns inget annat som gäller.

Fotnot 1: Peter Westman, som har Modo AIK i Örnsköldsvik som moderklubb, representerade Ludvika FK till och med 1998. Örebro SK inleder seriespelet den 17 april hemma mot Bodens BK.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons