Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Nicklas Rasck

Annons

- Lite ovant. Helt klart. Just nu njuter dock hela A-truppen av årets enda längre ledighet. I januari sätter säsongen igång igen. Den rivstartar med en resa till Kanarieöarna.

Utan dig?

- Nej, faktiskt inte. Jag har gått en utbildning för att bli individuell tränare och kommer 2006 att jobba med fys- och styrkebiten. Det känns bra att vara kvar

i organisationen kring A-laget.

Du blir 37 år i mars men tillhörde planens suveräner i senaste Royal League-matchen. Lägger du, trots allt, inte av för tidigt?

- Visst gick det bra, men någon gång måste man ju sluta.

Men Djurgården hade hoppas på dig ytterligare ett år?

- Ja, så var det.

Blir det hårdkörning på Kanarieöarna?

- Vi kommer att träna tufft och spela ett par matcher mot bra motstånd. Förutom löpning och styrketräning tre till fyra gånger i veckan deltar vi i Maspalomas Tournament. Motståndet utgörs av ett sydkoreanskt lag samt Rosenborg och Bröndby.

Blir det Sverige och fortsatt spel i Royal Leauge sedan?

- Både och. Innan kvartsfinalerna i Royal League i slutet av februari åker A-truppen den 23 januari till Sydafrika, där tuff träning blandas med två-tre matcher.

År 2001 utsågs du till "Årets Djurgårdare" och dagarna före jul signerade du Guldboken i Derbybutiken på Sergelsgatan. Kön av DIF-supporters lär ha varit stor. Du är fortfarande mycket populär.

- Ja, det har gott bra. Det har varit sju fantastiska år med Djurgården.

Gott Nytt År och lycka till i din nya roll i DIF.

- Tack. Det ska bli riktigt skoj att prova någonting nytt.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons