Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Minna Telde...

Annons

Vad gör du?

- Jag är tillbaka hos Kyra Kyrklund och Richard White i England sedan en dryg vecka, och kommer att stanna här sex veckor till.

Varför?

- För att träna för att förhoppningsvis kunna ta en plats i OS-truppen, som tas ut den 6 juli. Nu är jag och fyra hästar här i Surrey hela tiden, till skillnad från i höstas, när jag flög fram och tillbaka. Det var efter jul jag kände att det var läge för det här eftersom det inte kändes tillräckligt starkt och bra i Globen.

Har du tävlat något sedan världscupen i Globen i månadsskiftet november-december?

- Nej, jag har inte gjort en start. Det här ger mig mer än att tävla just nu, det är fantastiskt bra här, Kyra och Richard hjälper mig jättemycket. Jag kommer göra två nationella tävlingar under tiden här i England och tävlar inte internationellt igen förrän andra helgen i maj i Dortmund.

Vad är det du måste förbättra?

- Galoppen, bytesserierna. Som det är nu ligger jag på 72-74 procent efter piaff, passage och trav, men slutar på åtta poäng lägre, och det beror på en galopp som inte är tillräckligt bra.

Vad ger du dig själv för chanser till en OS-plats?

- Jag hade inte varit här och lagt ner den tid och energi som jag gör nu om jag inte trott på OS. Jag har en vettig chans.

Lycka till!

- Tack.

Fotnot: Louise Nathorst och Tinne Vilhelmsson blev vid helgens tävlingar i s´Hertogenbosch klara för världscupfinalen, som avgörs i Düsseldorf till helgen.

qq Zinedine Zidane kommer inte att finnas med när hans Frankrike möter Holland i en fotbollslandskamp i Rotterdam på onsdag. Zidane har problem med en ljumskskada och ersätts av Fulhams Steed Malbranque. (TT-Reuters)

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons