Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där... Mikael Svensson

Annons

I de två första matcherna släppte du in tio mål, i de tre senaste bara ett. Vad har hänt?

- Jag tror Siriusmatchen, 0-7, var en väckarklocka för oss alla. Efter den smällen blev det en nytändning i laget, ett avstamp.

Men många målvakter blir knäckta, i alla fall utbytta, efter en sådan smäll. Men du fick stå kvar. Varför?

- Det var ingen enskild spelares fel att vi förlorade så stort, utan hela lagets. Och jag har hela tiden känt ett stort förtroende från Anders och Göran. Det hade jag även efter Siriusmatchen.

Efter Sirius har du bara släppt in ett enda mål på tre matcher. Vilken är din förklaring till den vändningen?

- Hela laget har lyft sig och presterat bra. Och för min egen del fungerar samarbetet och kommunikationen med backlinjen allt bättre och bättre.

Finns det fler förklaringar?

- Jag tror det var oerhört viktigt att vi kunde resa oss så snabbt och vinna en stabil 2-0-seger hemma mot Örebro i matchen efter 0-7-förlusten. Det gav självförtroendet tillbaka.

Hur var din egen match mot serieledarna?

- Jag fick göra någon svettig räddning på slutet och det kändes naturligtvis oerhört skönt. Annars var det inga större problem.

Känner du dig säker på platsen som förstemålvakt i Falu BS nu?

- Jag känner som sagt ett bra stöd från Göran Bergort och Anders Sjöö och känner mig ganska trygg. Men under försäsongen var jag inte lika säker.

Hur fungerar det mellan dig och andremålvakten Janne Kivineva?

- Det fungerar bra, vi hjälper och stöttar varandra. Men Janne är en duktig målvakt, så jag måste göra bra träningar och prestera hela tiden. Det är en stimulerande utmaning.

Hur ser du på fortsättningen av serien?

- Det är väldigt jämnt och vi fortsätter att ta en match i taget. Närmast mot Västerås på lördag. Där går vi för seger, förstås. Men innan dess ska vi ha en veckas bra träningar.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons