Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå dår Leif Karlsson?

Annons

Från 2-3 till 4-3 under slutminut-en i den sjunde och avgörande semifinalen. Har du någonsin upplevt något liknande?

- Nej, det har jag inte gjort. Inte på så kort tid i en så viktig match.

Det var stor glädje ni visade efter segern.

- Ja, det var som att det släppte lite inombords. För egen del är det bland det största som hänt mig i ishockeyn. Det är svårt att jämföra men det var lite som när jag som spelare var med och tog SM-guld med Färjestad 1986, då vi vann femte och avgörande matchen mot Södertälje.

Nu blir det repris på fjolårets SM-final, rår ni på Frölunda den här gången?

- Vi ska göra ett riktigt bra försök. Nu har jag inte sett Frölunda spela på sistone, men vårt lag har i alla fall tagit ett steg framåt för varje match som spelats. Jag tror att det kan bli en jämn finalserie.

Du, Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson tog över som Färjestadstränare för ett par månader sedan. Då sågs Färjestad som ett lag i kris, nu är ni i final. Förklara förvandlingen.

- Det var ett lag som var ganska i delar när vi tog över. Vi har försökt få ihop det och har lyckats ganska bra. Det är en go´ stämning i truppen och vi spelar det spel vi vill göra.

Vad går det spelet ut på?

- Att äga mycket puck och ta många initiativ. Så länge vi har pucken kan inte motståndarna göra mål. Sedan har vi jobbat med att få till ett tajtare försvarsspel, att styra motståndarna ut mot sargen. Själv har jag jobbat mycket med backarna.

Du är uppväxt i Ludvika och spelade back när du var aktiv. Nu spelar ytterligare två Ludvikabackar SM-final, Färjestads Jonas Frögren och Frölundas Ronnie Sundin. Vad säger du om dem?

- Det är två fysiskt starka backar. Ronnie spelade ju OS och är en stabil landslagsback, vilket Jonas också är på väg att bli. De är ganska lika i spelet, har sin styrka i styrkan.

På söndag inleds finalserien med match i Karlstad. Vilket lag tar SM-guldet?

- Det gör Färjestads BK.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons