Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...Kjell-Åke Bergsten,

Annons

Grattis till framgångarna! Vilka möter ni i finalen?

- Tack så mycket! Vi möter Gagnef i två matcher den 11 och 18 augusti.

Hur har motståndet på vägen fram till finalen varit?

- Jag måste erkänna att vi haft en ganska lätt väg fram, men i tredje omgången slog vi Gustafs med 6-1. Det är annars ett lag vi brukar ha problem med.

Det har även gått betydligt bättre i serien än förra året. Ni ligger trea i division 3 och har bara en förlust på hela våren. Vad beror de fina resultaten på?

- Den största anledningen är vår nye tränare, Stefan Nilsson från Falun.

Vad har han tillfört?

- Han har fått tjejerna att träna mer och de har blivit bättre på det mesta. Det handlar om allt från teknik till passningsspel. Förra året tjongade vi mest iväg bollen när vi fick den. Det var som om vi spelade med ett eldklot. Stefan har höga ambitioner och kan ibland fälla en del opsykologiska uttalanden, men spelare och ledare förstår att vi måste ställa krav på varandra om vi ska utvecklas.

Vad är det för opsykologiska uttalanden?

- Det vill jag inte gå in på, men vi ser det snarast som positivt att ha en engagerad tränare.

Vilka har varit de tongivande spelarna under våren?

- Vår främsta målgörare har varit anfallaren Emelie Andersson som har gjort 15 mål hittills. Ulrika "Lillen" Larsson har varit dominant på mittfältet och Anna Hindemo har varit stabil sedan hon gjorde comeback i försvaret i höstas. Två unga bra tjejer är Malin Örn och Linnea Wennberg. Tyvärr är båda skadade för tillfället.

Har ni några svagheter?

- Det skulle i så fall vara att vi brukar börja matcherna lite trevande. Det brukar ta 15-20 minuter innan vi kommer igång. Vi har jobbat med problemet, men det är ingen idé att överanalysera. Då finns risken att det låser sig ännu mer.

Vad händer inom den närmaste framtiden?

- Det är final i Sparbankscupen och höstpremiär på serien i augusti. Vi börjar träna igen om tre veckor men nu har jag lovat mig själv att ta sommarledigt från fotbollen ett tag.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons