Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Jonas Bergqvist

Annons

Varför tar du det här jobbet?
– Jag hade ett antal erbjudande om olika jobb. Det här var det mest intressanta. Företaget har bra grundvärderingar som stämmer väl överens med mina. Sedan var det något helt annat än vad jag sysslat med tidigare, en härlig utmaning.

Vad kommer du att göra?
– Som VD blir jag ansvarig för hela verksamheten. Mitt jobb blir att se till att personalen utvecklas och entusiasmeras.


Lyssna på:ModemBredband
Jonas Bergqvist

Du sadlar om helt, går från idrottsrörelsen till näringslivet. Vad är det för saker i ditt ledarskap från åren i Leksands IF som du tar med dig?
– Framför allt tron på att ett lag kan göra ett bra jobb tillsammans, och den positiva känslan av att lyckas med något som ett lag.

Vad gör en bra VD?
– Man ska vara bra på att lyssna. Sedan måste man kunna kontrollera sin känslor, både de positiva och negativa. Man måste även tro på att det finns en stor potential i alla människor.

Det spekulerades ett tag att du skulle bli ny generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet. Fanns det något intresse för det från din sida?
– Jag hade fått det här erbjudandet långt tidigare och ville verkligen sätta klorna i något nytt, så, nej, det var väl aldrig riktigt aktuellt.

Hur tror du att det kommer att gå att lämna ishockeyn som varit en sådan stor del av ditt liv?
– Jag kommer att fortsätta gå på matcher och titta på teve. Jag kommer alltid att följa Leksand febrilt. Den klubben betyder otroligt mycket för mig och kommer alltid att vara en stor del av mitt liv.

Kommer du att bo kvar i Leksand?
– Jag kommer att ha dubbelt boende, Leksand och Stockholm.

Hur tror du att det kommer att gå för Leksand den kommande säsongen?
– Jag tycker att det ser intressant ut. Laget ser väl strukturerat ut och man följer en plan noggrannt. Jag tror att det går bra.

Mer läsning

Annons