Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Gerhard Andersson, 27

Annons

Hallå där...

Gerhard Andersson, 27,

Bragemålvakten som missade segermatchen (3-1) mot Enköping i måndags, den första trepoängaren sedan den 31 maj

Grattis!

- Tack så mycket. Just nu är livet kanonkul.

Berätta om din händelserika måndag?

- Visst, jag hade gärna spelat mot Enköping, men Tilde kom emellan. Tidigt på måndag morgon satte värkarna i gång och Jennie, min sambo, och jag åkte till BB. Och några timmar senare, sex minuter i tre på eftermiddagen, var Tilde född. Hon vägde fyra kilo precis och var 50 centimeter lång - en rejäl bit. Hon föddes samma dag som beräknat. Punktlighet ligger i familjen...

Du hann inte till Domnarvsvallen och kvällsmatchen, så Magnus Helin fick chansen?

- Ja, jag ringde chefen (tränaren Bernt Ljung) strax efter födseln och sa att jag inte kunde spela. Då, som nu, kretsade allt kring Jennie och Tilde, vårt första barn.

Och det är väl inget du ångrar?

- Nej, absolut inte. Men jag var väldigt nyfiken under kvällen. Glodde en hel del på text-tv:n och såg först att vi låg under med 0-1, men sedan kom ju vändningen. Det var en väldigt viktig vinst för oss.

Är bottenlaget Brage på rätt väg?

- Jag tror det. Vi spelar mycket mer stabilt i dag, jämfört med vårsäsongen. Och framför allt skapar vi chanser framåt. Under en period klarade vi inte av det och då kändes det tungt.

Och din egen insats?

- Själv tycker jag att jag har växt som målvakt. I fjol, när vi spelade i division 2, mognade jag väldigt mycket. Jag lärde mig att behålla fokus och vänta in situationer i stället för att rusa in i dem. Min enda stora plump i år är väl hemmamatchen mot Västerås, när jag tvekade i en utrusning och Västerås kunde göra 1-2.

Spelar du mot Åtvidaberg borta på söndag?

- Om jag är frisk och skadefri, så kommer jag förhoppningsvis att spela. Fram till den 4 oktober är jag pappaledig från mitt jobb som assistent på Haraldsboskolan, så nu handlar livet om fotboll och familj.

Låter ganska skönt?

- Det kan man nog säga...

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons