Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där?

Annons

Hur är läget inför den första deltävlingen, Marcialonga på söndag, i skidåkarnas långloppscup?

-Jodå, det är bra. Men man får nog ställa in sig på vad som helst. Jag ringde dit i morse (i går) och kollade och då hade de i alla fall inte ställt in. Men det är lite snö där nere. De har blivit lovade snö och kyla men den har inte kommit än. Det är bara att hoppas att det blir tävling.

Blir det här första tävlingen för säsongen?

- Nej, inte riktigt. Jag har hunnit med en tävling i Orsa och så Morapinglan tidigare. Den första tävlingen i Tjeckien i långloppscupen blev dock inställd och så hade jag tänkt köra ett långlopp i fri stil i Italien före jul men då fick jag vinterkräksjukan.

Hur har det gått med träningen?

-Bättre än tidigare. Både sommaren och hösten har varit bra. Men sedan har jag varit lite krasslig med förkylningar och annat. Men nu har jag hunnit träna en dryg vecka igen.

Vad har du för målsättning?

-Hade jag inte varit sjuk inför Marcialonga hade jag siktat på topp fem. I fjol var jag tia där och som bäst har jag varit sexa. Nu får jag hoppas att det går så bra som möjligt och att jag får en riktig genomkörare. Men det stora målet i år är Vasaloppet, när det nu blivit som det blivit med långloppscupen. Jag hoppas hitta den bästa formen till Vasaloppet.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons