Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Annons

Vad var det som hände. Rapporterna berättar att du blev stående med bilens bakdel i ett dike. Stämmer det?

- Nej, så var det inte. Vi körde aldrig av. Jag missade en inbromsning och slog i en sten med höger bakdel som gjorde att katalysatorn och avgassytemet blev ihoptryckt. Vi kunde fortsätta en par hundra meter men när det blev stopp i avgasröret slog motorn av. Det började också brinna runt avgasröret men det lyckades vi snabbt släcka.

Anledningen till att du inte bromsade i tid?

- Jag tappade koncentrationen för en bråkdel av en sekund när jag skulle slå av turbotrycket. Förmodligen hade vi fått lera i fronten så att motorn började gå varm och då ville jag prova med att slå av turbon.

Det blev ju en dubbel motgång för ditt team eftersom också Daniel Carlsson bröt inför den åttonde sträckan med transmissionsproblem.

- Jo, det var tunga besked för teamchefen Göran Henriksson.

Enligt VM-reglementet hade ni kunnat reparera och fortsätta rallyt med tidstillägg för de två sträckor ni inte fullföljde på första etappen. Var det aldrig aktuellt?

- Nej, jag förstår Göran. Det skulle ha kostat mycket pengar att fortsätta tävla bara för att jag och Daniel skulle få körträning. All fokus var ju borta från teamet.

Hur ser du på din insats under de sträckor du körde?

- Det fungerade bra för mig och kartläsaren Kaj Lindström. Vi höll ett jämnt tempo. Tyvärr råkade vi ut för skyfall på sjunde sträckan och då tappade vi tid. Men annars gick det bra och vi hade tio-i-topplaceringar på fyra sträckor.

Vad händer nu?

- Vi har reparerat båda bilarna och under måndagen (läs i går) fraktades dom till Grekland, där nästa VM-rally körs om tre veckor.

Vad gör du fram till dess?

- Jag skå åka hem till Ludvika och jobba på farsans firma och så ska jag fortsätta träna fysiken.

Fotnot: Fransmannen Sebastien Loeb i en Citroên står i en klass för sig just och och vann även Turkiets VM-rally före Petter Solberg.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons