Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Annons

Varför?

-Jag tycker att jag varit med länge och att det nu var rätt läge att lämna plats åt andra. Märkvärdigare än så är det inte. Det är bra med förnyelse och geografisk spridning, även om jag inte ersätts av någon från Dalarna.

Hur länge har du varit engagerad på den här nivån?

-Jag vet inte säkert. Men i in-ternationella förbundet är det säkert 14 år. I skidförbundets styrelse och längdkommittén är det kanske 15 eller 16 år.

Vilka är de viktigaste besluten du varit med om att fatta?

-Det mest positiva är att vi fått bättre ordning på ekonomin och skaffat oss ett eget kapital. Rent aktivitetsmässigt är det skidförbundets flytt till Falun. Det var helt rätt och ett led i strävan att komma ut på fältet och träffa folk.

Några beslut du skulle vilja ha sett mer av?

-Skidförbundet borde vara ännu mer aktivt inom området friskvård och hälsa. Skidföreningarna är otroligt duktiga på det området och borde kunna bidra till att göra folk mer medvetna om betydelsen av motion.

Är det Vasaloppet som gäller nu?

-Ja, det det tar enormt mycket tid just nu. Vi har varit ute och träffat kunderna, skidåkarna, landet runt. Det är viktigt att veta vad som rör sig i huvudet på dem. Sedan gäller det att se till så att organisationen, med 3500 ideellt arbetande, under Vasaloppsveckan fungerar. Men jag är inte orolig. Det finns en enorm kunskap på alla håll och uppstår det problem löser man det oftast ute på fältet utifrån den stora erfarenhet man har.

Hur blir det med Vasaloppet och Världscupen?

-Det beslutet tar internationella skidförbundet den 14 november. Vi hoppas givetvis på ett positivt besked om att Vasaloppet ska ingår i Världscupen. Det blir en extra utmaning för oss och det största arrangemang vi haft på de här breddgraderna. Bland annat innebär det att upp emot 500 mediamänniskor kommer hit. Det betyder mycket PR-mässigt för kommunerna här uppe. Men vi ska klara det också om vi får ett positivt beslut.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons