Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

Annons

Hur känns det?

- Det blir kul, spännande att se hur långt vi kan gå med vårt unga lag. Vi var väldigt nära att gå upp av egen kraft förra säsongen så klubben är helt klart värd chansen.

Hade spelarna någon del i beslutet att ta Vindhemspojkarnas plats?

- Ja, vi var nummer ett i beslutsordningen, hade vi sagt nej hade styrelsen inte ens behövt titta på de ekonomiska förutsättningarna. Vi hade ett läger förra helgen där vi snackade ihop oss om att vi ville gå upp.

Hur ser det ut på spelarsidan?

- Det är några som var med förra året som sagt att de ska lägga av. Den som är helt klar är Andreas Westman, som slutar och blir assisterande tränare. Sedan är det osäkert med Göran Boström och Stefan Dovås, men jag tror det lockar ganska mycket att avsluta med allsvenskt spel. Kan vi sedan stärka upp med ett ett par spelare till blir det ett hyfsat lag i allsvenskan.

Kan din plats bli hotad?

- Just nu känner jag mig hyfsat säker, men man måste visa att man ska ha platsen också. Det kan ju komma in någon som vill spela halv.

Hur känns beslutet att lämna Falu BS nu?

- Det kändes bra redan tidigt under förra säsongen när jag bestämde mig. Jag ville spela i ett lag där jag har större chans att spela på den position jag vill spela på. Och det blev ju väldigt bra nu när vi hamnade i allsvenskan...

Fotnot: I Västanfors spelar kommande säsong även Viktor Funcke, också han i Falu BS i fjol.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons