Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Camilla Granelid,

Annons

På de sex senaste seriematcherna har du av Falu Kuriren tilldelats sammanlagt 13 bollar och toppar IBF Faluns klubbjakten. Kommentar?

- Jag har fått vara skadefri och kunnat spela utan att ha ont. Dessutom har aggressionerna efter allt som hänt inom laget fått sitt utlopp på planen.

IBF Falun ligger på tredje plats, fyra poäng efter serieledande Balrog. Vad tycker du om lagets insats så här långt?

- Det har varit mycket upp och ner och all turbulens som varit har märkts på laget. Vi har ett bra lag på papperet och kan besegra alla lag i Sverige.

Och din egen insats?

- Jag har ju varit i Falun sedan 1995, så det känns att jag varit med förr. Jag har varit rätt så jämn i spelet och på senare år har jag jobbat mycket med att förbättra tekniken.

Landskamperna mot Norge är de sista för landslaget innan VM i maj. Hur bra är Norge?

- Det var länge sedan vi mötte Norge och de har inte spelat någon landskamp på länge. Spelarna i den svenska elitserien är duktiga, men de är för få. Helt klart ska vi vinna matcherna.

Vilka kommer du att få spela tillsammans med i landskamperna?

- Förmodligen blir det Jenny Magnusson och Anna Larsson (Ö-vik) som backar, med mig som center bredvid Johanna Ekeroth (Lockerud) och Frida Lindberg (Boliden).

Om du var tvungen att välja. Ett SM-guld med Falun eller ett VM-guld med Sverige?

- Hade du frågat före säsongen hade jag definitivt svarat SM-guld med Falun. Men efter all skit som hänt har jag tappat lite av motivationen, så jag säger nog ändå ett VM-guld.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons