Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... ...Andreas Danielsson,

Annons

Var det en oväntad utnämning?

- Nej, det har varit på gång en längre tid. Men jag har inte varit så sugen på att ta förbundskaptensjobbet tidigare. Men jag fick en förfrågan från förbundet strax före jul, och sedan har vi diskuterat formerna.

Är det ett heltidsjobb?

- Nej, jag kommer huvudsakligen att hålla i landslaget i samband med mästerskap och världscupen i MTB. Sportchefen Hans "Hampe" Falk kommer att hålla i verksamheten i övrigt.

Är det du eller förbundet som velat ha det så?

- Jag har varit med en hel del i samband med större mästerskap tidigare, och tycker att det här passar mig bra. För övrigt har cykelförbundet inte så god ekonomi just nu, sedan huvudsponsorn Postgirot har trappat ner sitt engagemang. Men tjänsten är delfinansierad av SOK. Jag ska hålla ett öga på framför allt Fredrik Kessiakoff som tillhör SOK´s talanggrupp, men även titta till andra tänkbara OS-kandidater.

Vad blir det första du gör i ditt nya jobb?

- De närmaste veckorna ska jag planera landslagsprogrammet utifrån den budget jag har att tillgå. Sedan ska jag kontakta de cyklister som kan vara aktuella för landslaget, gamla som nya.

Gäller förbundskaptensjobbet både crosscountry och downhill?

- Ja, men i downhillandslaget kommer jag att ha en annan gammal Falucyklist till hjälp - Tommy Johanson, som numera har blivit Äppelbobo och håller i cykelgymnasiet i Vansbro.

Vad blir första landslagsuppdraget som förbundskapten?

- Världscupstävlingen i Tyskland den 25 maj, därefter Skottland och Kanada. 8-10 cyklister ska representera Sverige på den första världcuptävlingen.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons