Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...

Annons

Sometimes up, sometimes down?

- Det gick inte så bra idag. Speciellt i början missade jag en hel del, och det får man inte göra om man skall hänga med i ett Världscupslopp. Nu tappade jag tid i början - och då blev det en 18:eplats, vilket jag inte känner mig speciellt nöjd med.

Men i söndags hade du en fullträff?

- Det kändes bra, men inte heller då var det något perfekt lopp. Men det räckte till seger - även om marginalen bara var 0.7 sekunder.

Din andra individuella seger i Världscupen. Din förra kom för två år sedan. Och Sveriges första i år. En viktig seger?

- Naturligtvis är det väldigt kul att få vinna. Det är faktiskt det man alltid är ute efter när man tävlar.

Din form känns bra just nu?

- Inte i måndagens lopp. Då kändes det si så där. Och inte blev det väl bättre av att jag missade i början. Då sitter det någonstans i bakhuvudet, vare sig man vill eller inte. Man måste försöka glömma missarna och göra det bästa av situationen. Men det är svårt.

Karin Hellman tvåa, Katarina Allberg fyra, Anette Granstedt sexa, Jenny Johansson nia och Gunilla Svärd tolva. Tror du att du får springa i förstalaget på stafetten på onsdag?

- Svårt att säga. Vi är ju sex väldigt jämna tjejer, som alla kan hamna på pallen i individuella lopp. Men jag tror inte det betyder så mycket om jag hamnar i andralaget. Det var med andralaget jag sprang när vi vann första Världscupsstafetten.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons