Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan VM-laddade på Lugnet

Annons

Lugnets skidstadion 1985: I samband med O-ringen i Falun deklarerar Malungs Håkan Eriksson att han funderar på att sluta med orientering.

Seoul 2001: Håkan Eriksson hyllas av övriga världseliten efter sitt sista stora internationella lopp.

Lugnet i augusti 2004: Håkan Eriksson, 43, laddar upp inför sitt femte VM med att springa Öppna Falumästerskapet.

- Visst är det underligt hur det kan bli, säger Håkan och skrattar i solen som flödar över Lugnetområdet i Falun .

För drygt en vecka sedan gjorde, mannen, som inte verkar kunna sluta med orientering, ett kanonlopp när han vann sprinterdistansen vid VM-testerna. Resultatet blev en plats i det svenska VM-laget.

I går valde Håkan Eriksson att strunta i den klassiska distansen på SM som gick i Härnösand.

Tillsammans med en annan svensk VM-löpare, Niclas Jonasson, Södertälje-Nykvarn, valde han att springa Öppna Falumästerskapet i Falun.

- Den här helgen tyckte jag det kändes bäst att vara hemma i Dalarna och åka till en tävling tillsammans med familjen, säger Håkan Eriksson, och berättar att han har två stolta döttrar, som nu kan konstatera att pappa får springa VM.

- Jo, de tycker nog det är ganska häftigt att jag kom med i VM-laget, säger Håkan, som fått flera gratulationer och lyckönskningar i Malung efter uttagningen.

- Måste säga att min seger på sprintloppet förra veckan och uttagningen var bland det roligaste som jag varit med om som orienterare.

I går sprang han en bana på drygt nio kilometer och hade lite problem att få det rätta flytet.

Därför fick han finna sig i att få stryk med drygt tre minuter av segraren Niclas Jonasson.

Damklassen vanns av Catarina Öberg, Stora Tuna.

Detta var annars en tävling som betydde mycket för ungdomarna som kämpar i Romme Alpin Cup, en serietävling som pågår hela säsongen.

I går fick vi se följande segrare: Anders Nordfors, Stora Tuna (H 16), Rassmus Andersson, Säterbygden (H 14), Sandra Löfgren, Leksand (D 16) och Katarina Svahn, Mora (D 14).

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons