Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan siktar mot VM

Annons

- Man är gammal och just nu känns det mycket, konstaterade Håkan Eriksson, medan han pustade ut och väntade på Peter Öberg i målet.

Nu behövde inte Håkan vänta så länge som han hoppats. Söder-manlänningen Öberg med fina B-landslagsresultat från tävlingar i Finland nyligen var klart snabbast den här dagen.

- Det här var en rolig sprinttävling med både asfalt och skogslöpning, summerade Peter, som gått nära nog felfritt på den lite luriga och rejält kuperade banan runt centrumanläggningen på Idre fjäll.

- Jag sprang lite tvekande och är inte helt nöjd med mitt lopp, så när nu inte Peter missade något. Då hade jag ingen chans, konstaterade Håkan Eriksson.

För hans del blir det nu nya fjäll då han kommer att springa en tredagsrorientering i Sälen, i stället för den i Idre.

- Men det här var ändå en bra genomkörare.

Trea blev Leksands Anders Dahlin som inte riktigt klarade av att matcha de båda landslagslöparna.

- Men det var en rolig bana som passade mig bra med inte alltför mycket asfalt, summerade Anders sin insats.

Dagens stora överraskning var Kvarnsvedens junior Gustaf Goth som orkade vara med och slåss bland de fem främsta elitseniorerna.

- Det här var en bra tävling och både Peter och Håkan jagar en VM-plats. Därför är det bra att få se dem så här, säger landslagsbasen Göran Andersson som fanns på plats på den publikvänliga idrearenan.

Orienteringsveckan på Idre fjäll går nu vidare med Idre 3-dagars, men det blir tävlinghar som Håkan Eriksson avstår till förmån för tävlingarna i den egna hemkommunen. Över 400 andra löpare är dock anmälda till orienteringsfesten på Idre fjäll.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons