Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Nordbäck klubblös

Annons

Särnabördige Håkan kämpade länge i IFK Mora SKs dress. När det äntligen lossnade för Håkan, då lämnade han Mora för hårdsatsande Häggenås i Jämtland.

I fjol på försommaren drabbades Håkan av en blodpropp i ena lungan och hela den viktiga försäsongsträningen gick förlorad.

- Det var tungt och den träning jag förlorade då gick inte att ta igen senare, konstaterade Håkan.

- Nu har jag gjort blodtester och det visar att nu är allt bra, fortsätter Håkan förhoppningsfullt.

Därför tränar han nu för fullt för att komma tillbaka till elitskiktet där han helst av allt vill vara. Men han gör det utan klubb i ryggen.

- Häggenås har ju lagt ner verksamheten och jag har inte funderat så mycket på vilken klubb jag ska välja. Först vill jag få ett kvitto på att kroppen fungerar och att jag kan komma tillbaka, säger Håkan.

- Därefter får jag börja fundera på ny klubbadress.

Håkans klubbkompisar från Häggenås med bröderna Mathias och Thobias Fredriksson i spetsen har flyttat över till hårdsatsande Östersunds SK. Dit har man för övrigt fått med sig Häggenås övriga åkare. Lägg därtill Östersunds egna stjärna, juniorvärldsmästaren i skidskytte Mathias Nilsson, så står det klart att Åsarna kommer att få en match om att bli bästa jämtländska klubb.

- Blir det en satsning från min sida så kan det mycket väl bli så att även jag hamnar i Östersund, säger Håkan.

Kanske blir det Östersund, eller Mora eller varför inte moderklubben Särna SK för Håkan. Själv väntar han med att välja klubbadress och någon brådska med tanke på övergångsdatum handlar det inte om då hans gamla klubb inte längre finns.

- Jag hoppas verkligen att jag kan vara med i vinter oavsett vilken klubb det blir. Med SM på Idre Fjäll så skulle det vara som att få tävla på hemmaplan, säger Håkan Nordbäck.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons