Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Jansson tillbaka i GBK

Annons

Att rekrytera seniortränare till bandyn är sannerligen ingen lätt uppgift. Något som tidigare Heros BK och i år Grängesbergs BK fått erfara.

Division 2-laget GBK har sedan den förra säsongen slutade haft ett antal lösningar på gång, men alla bitar har inte fallit på plats.

Därför var det en lättad Thomas Gustafsson, senioransvarig i Grängesbandyn, som i går kunde meddela att det var klart med ny tränare.

För många grängesbergare ett bekant namn, Håkan Jansson.

44-årige Håkan växte upp i Grängesberg och det var där han fick sin bandyutbildning. Efter fyra år i GBK:s A-lag gick han vidare till grannklubben Heros. Fortsatte i Falu BS för att via Bollnäs hamna i Örebro. Det blev också fyra säsonger i Nitro/Nora innan spelarkarriären var över.

Håkan Jansson är bosatt i Örebro där han tre säsonger tränat ÖSK:s juniorlag. I övrigt har han ingen bandytränarutbildning.

- Men jag är pedagog och det tror jag att jag kommer att ha nytta av. Jag är van att samverka med folk, säger Håkan Jansson.

I dagsläget vet inte Håkan

mycket om GBK:s spelartrupp.

- Bara antalet spelare.

Men det ser han inte som någon nackdel.

- Det innebär bland annat att alla kommer att behandlas på samma sätt.

Håkan har skrivit på för en säsong och han kommer att pendla mellan Örebro och Grängesberg.

- Vi har kommit överens om att jag ska vara med på 75 procent av träningarna, upplyser Jansson.

Håkan Jansson figurerade tidigt i GBK:s jakt efter en ny tränare. Att det drog ut på tiden berodde på att Håkan hade sökt till en universitetutbildning.

- Jag sökte och kort efter fick jag en förfrågan från GBK. Då började jag att fundera om det inte skulle vara roligare att ta tränarjobbet.

När det sedan stod klart att Håkan hamnat på en reservplats tog han beslutet att tacka ja till GBK.

Jobbet som specialpedagog på ett resurscentrum i Örebro kommer han att ha kvar.

- Vi är verkligen nöjda. Det är svårt att få tag i tränare i dag, konstaterar Thomas Gustafsson.

I dag ska Håkan Jansson ha en träff med Nils-Erik Malmberg och Håkan Johansson som ingår i ledarstaben. Och nästa onsdag är det upptaktsträff på Grängesvallen.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons