Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Eriksson mot VM

Annons

Inom samma minut - tjugofem - på den 4 710 meter långa banan sprängde sig också Nils Olsson, Stora Tuna, och Niklas Lindberg, Skogsmårdarna, in.

Damernas elitklass toppades av förra Ludvikaflickan och tvåbarnsmamman Tina Junegard, 33, som 1990 lämnade Dalarna - på den tiden hette hon Olm i efternamn - för att tävla för Lidingö. Sedan två år tillbaka är Tinas klubbadress Tullinge.

Båda seniorsegrarna var nöjda med sina insatser i terrängen öster om Grängesberg, där Johan Persson och Miko Rankinen strängat banor som deltagarna, närmare 800, gjorde tummen upp för.

- Jag har inte gjort några större bommar, summerade Håkan sin insats.

- På sin höjd handlar det om en minut, sammanlagt.

Det stora målet för Håkan är världsmästerskapen i Schweiz och drygt tio veckor.

I ett försök att nå dit - en framskjuten placering i kommande VM-test i sprint kan bli avgörande - så tar han i slutet av månaden familjen med sig till klockriket, för att träna.

- Det känns bra, säger Malungslöparen med tydlig adress till Sveriges förbundskapten Göran Andersson.

Om Håkan var nöjd med sitt lopp så var Jimmy Birklin mera försiktig och osäker. Dels hade orienteringen inte stämt till alla delar, bland annat kom han till 14:e kontrollen före 13:e, dels hade hans efterhängsna och smått gåtfulla skada, som generar, gjort sig påmind i skogen.

- Jag kunde inte gå för fullt, sa en smått dämpad världsmästare och fortsatte:

- Jag måste få en grundlig undersökning.

Göran Andersson, som stod strax intill Jimmy, lät förstå att han är med i VM-laget om han är skadefri. Han har dessutom en personlig friplats efter guldet i Finland för två år sedan.

Bra tempo i terrängen höll också Tina Junegard. Nöjd med sin insats i Malmiatävlingen men besviken med tidigare resultat i vår.

- Jag är bra tränad och tycker att det är roligt att springa, men stressar upp mig i större tävlingar. Ta NM, där jag tävlade för Estland eftersom jag har både svenskt och estniskt medborgarskap och hoppades komma bland de 15 bästa, men misslyckades.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons