Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HAIK:s stämpel på väg att tvättas bort

Annons

Lasse har varit med "hela resan". Från mitten av 90-talet då HAIK förlorade en JDM-match mot Falu IF med 59-0 och spelade matcher mot Hallstahammar där förlorande lag fick epitetet "sämst i Sverige". Tills i dag då laget är två matcher från en plats i division II.

Dubbelmötet med Orsa, med start hemma i kväll, avgör vilket av lagen som tar division II-platsen.

- Vi måste gå upp för det är tänkt att vi ska ha ett u-lag i seriespel till nästa säsong och a- och u-lag får ju inte spela i samma serie, berättar Hillblom.

Den "Kalle Anka-stämpel" som HAIK fått på sig är på väg att tvättas bort. När laget gjorde sin första seriesäsong i division IV 1996-97 tog laget inte en enda poäng. Säsongen efter blev också poänglös, men säsongen 1998-99 kom de första poängen, närmare bestämt nio stycken.

Förra säsongen kom det definitiva genombrottet med den nye tränaren Jan Wallén. HAIK slutade på andra plats och den här säsongen har det gått ännu bättre och laget vann vårtrean.

I dagens lag finns tre spelare som är kvar från det lag som var med om den pinsamma storförlusten i junior-DM mot Falu IF för drygt sju år sedan.

Många nya spelare har alltså tillkommit.

- I slutet av januari fick vi fyra nya spelare, bland annat målvakten Tom Lien från Ludvika, och det hoppas vi ska bli tungan på vågen i kvalspelet, avslutar Hillblom.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons