Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hahne och Melodie trea

Annons

Det är Lätt B-klassen som ingår i ponnyallsvenskans division 2. Säterbygdens lag med Linda Eriksson, Jenny Andersson, Marie Nyström och Petra Sjöholm på sjätte plats med 421 poäng.

Två lag placerades och etta kom Insjöns ridklubb, 522 poäng, och tvåa kom Leksands ridklubb med den sammanlagda poängen 476.

Ytterligare två deltävlingar ingår i ponnyallsvenskan. Av fyra ryttare räknas de tre främstas poäng ihop.

Linda Eriksson hade de främsta framgångarna av Säterbygdens ryttare. Hon kom trea med D-ponnyn Robin i Lätt C och delad sexa i Lätt B. Marie Nyström med C-ponnyn Goliat kom tvåa i Lätt C.

I klassen för unghästar fick Kajsa Lundholm, med hästen Golden Boy en rosett då hon fick mer än 50 procent av maxpoängen.

För Sandra Larsson var lördagens dressyrtävling hennes första. Sandra kommer från Säter och red på ridskolehästen Granit. Hon kom två i Lätt C-klassen på den minsta ponnyn.

- Det gick bra men jag var nervös att jag skulle glömma bort programmet, berättar hon.

Hon gjorde en liten miss, då hon gjorde en för kort halt.

- Jag trodde att den skulle vara i tre sekunder, men det skulle vara sex.

Många av tjejerna som red på lördagen var i ridhuset på söndagen också.

- I dag hjälper vi till, vi går bland annat med protokoll från domaren till sekretariatet och sköter in och utsläpp till banan, berättar Kajsa Lundholm, Sandra Larsson och Emelie Wester.

Tjejerna tycker att det är roligare med hopptävling för då är det mer action.

- Det roligaste med att rida är när det går bra. När man märker att man har blivit bättre, berättar Emelie Wester.

Det var första gången som Säterbygdens ridklubb arrangerade en regional dressyrtävling. Det kom ryttare från bland annat Dalarna, Gävle och Uppsala.

- På den här nivån har vi bara tre hemmaryttare, men vi hoppas att det ska vara en sporre för de andra, förklarar Pernilla Karlsson som är ridskolechef i Säter.

Christina Hahne deltog i den medelsvåra klassen med Melodie, som ägs av Jenny Börjesson, och placerade sig som trea med 269 poäng. Vann gjorde Josefine Legrell från Storvreta Ridklubb med 278 poäng.

- Det gick så där, det var några orena byten, säger Christina.

Hon berättar att det är en långsiktig plan att rida. Det krävs rätt fysik och psyke från både häst och ryttare. Genom att rida dressyr blir hästen ridbar och hållbar och kan bära ryttaren i rätt balans.

- Fascinationen med att rida är att få hästen att dansa på begäran. Det är en häftig känsla för den skulle ju kunna skicka iväg mig var som helst, säger hon och skrattar.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons