Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagos klar för Mora IK

/

Annons

- Det här känns bra. Men vore en idiot om man inte var intresserad av Yared Hagos. Det här namnet har vi jobbat ganska länge på, säger en nöjd Jan Simons, klubbdirektör i Mora IK.

Flera klubbar var ute efter den kraftfulle centerns namnteckning. Skellefteå försökte, likaså Luleå. Och så sent som i går kunde man läsa i en kvällstidning att Hagos var mycket nära ett kontrakt med Djurgården.

- Djurgården var intresserade, det är också en bra klubb. Men för mig spelar det ingen roll i vilken stad jag spelar, inte heller pengarna spelade roll. Jag kände att jag skulle kunna utvecklas bäst i Mora. Allt kändes bra med klubben. Som det känns passar det här mig bäst nu, säger Yared Hagos.

Ambitionen för Yared är fortfarande att komma tillbaka till landslaget och spel i NHL.

- Men då gäller det att jag spelar bra i Mora, så det här ser jag verkligen fram mot, säger han.

Mora drog alltså det längsta strået i kampen om Yared Hagos namnteckning.

Lika nöjd med ny tillskottet som klubbdirektören Jan Simons är tränaren Magnus Arvedson.

- Det här är bra, vi ville ha en center. Yared är en stor och stark center. Han har varit i Nordamerika ett par år. Jag hoppas att lärt sig ett och annat där, säger Magnus.

Yared Hagos de senaste två säsongerna spelat för Iwoa Stars i AHL. På de två säsongerna står Hagos noterad för 44 poäng (15+29).

Senast Yared Hagos spelade i Sverige tillhörde han Timrå. Totalt blev det 51 poäng (19+32) från Hagos klubba. Sin hockeyuppfostran har 24-årige Hagos fått i AIK.

I och med Hagos inträde i Mora IK skärps konkurrensen om platserna ytterligare, och då framför allt på centerpositionen.

- Vi förväntar oss mycket av Yared Hagos. Det här känns kul, säger tränare Arvedson.

Yared Hagos kontrakt sträcker sig över ett år.

Fakta: Yared Hagos

Ålder: 24

Position: Center

Skjuter: Vänster

Längd: 185 cm

Vikt: 93 kg

Tidigare klubbar: AIK, Timrå. Iowa Stars.

Mer läsning

Annons