Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haglöf segrade till sist

Annons

Och kom fram till att visst, visst hade han vunnit.

Men arrangörerna ville annat och inför nästan 27 000 åskådare runt Mantorpbanan utropades kalmariten Mårten Sahlström som historisk första slutsegrare i

STCC-cirkusens S60-klass.

Daniel förstod ingenting, inte så värst många andra heller som hängt med i vad som hänt i klassen under året.

Daniel fick besked att man innan någonting definitivt skulle sägas i saken så skulle en protest, inlämnad av Sahlström mot en omkörning Daniel gjorde tidigare under säsongen, först behandlas innan något slutgiltigt besked kunde ges.

Det beskedet kom i går.

- Och det var positivt sett med mina ögon. Men det är klart det hade varit roligare att utropas som vinnare på banan än som nu i däckverkstan.

- Man har synat fallet, som i sig var helt nytt och det fösta i sitt slag, och "dom lärde" kom fram till att det inte var något att ta upp ens, förklarar en glad Daniel på onsdagseftermiddagen.

Därmed står det klart att han förutom den ståtliga pokalen kammat hem förstapriset både i senior- och juniorserien (gäller alla förare upp till 25 år), vilket i reda pengar betyder nånting kring 80 000 kronor.

- Trevligt att få. Men det är segern i sig jag gläder mig mest åt.

- Den visar att jag är en ganska hyfsad "chaufför" om inte annat, ler 23-åringen.

Som i och med den här segern, förstås mer uppmärksammad än den han tog i den lika historiska sista JTCC-klassen i fjol, hoppas kunna få möjligheter att ta klivet upp i klasserna, i första hand till den "riktiga" STCC förstås.

- Det har varit drömmen hela tiden, den att få köra med de stora grabbarna.

- Det känner jag mig mogen för nu också, förklarar Daniel.

Och medger att kontakter redan tagits med några team. Vilka är dock en hemlighet än så länge.

- Vi får väl se hur det blir. Jag hoppas i alla fall att jag genom inte minst segern i år är ett attraktivt namn för nästa års serie.

- I alla fall så attraktiv att jag slipper det jag upplevde i våras innan det blev klart med sponsorer till bilen.

- Då var det tufft ett tag.

Som så sent som ett par veckor innan första deltävlingen visste han inte om han överhuvudtaget skulle nå ända fram i finansieringen.

- Nej, det var lite osäkert ett tag. Men slutet gott, allting gott. Nu ska vi bara njuta av den här segern ett tag, ler den nykorade mästaren Daniel Haglöf.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons