Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägerman åter i SFK

Annons

Efter ett års spel med Östansbo IS återvänder kvicke forwarden Erik Hägerman, 21, till moderföreningen Smedjebackens FK. Innan helgen skrev han på för SFK, nykomling i division 4.

- Vi hoppas att Erik med sin snabbhet kan fortsätta att oroa division 4-försvararna under nästa år och att han kan göra en del mål, säger SFK-tränaren Magnus Barkskog.

Erik Hägerman är Smedjebackens fjärde nyförvärv inför 2006. Sedan tidigare är Ahmed Ilmi (Ludvika FK), Jonas Gröndahl (Söderbärke GoIF) och Kristoffer Lekander (Barva IF, Eskilstuna) klara för SFK.

Den sistnämnde var en ung talang som i senare delen av tonåren var på väg till IFK Norrköping, men ett benbrott satte stopp för karriären. Då Lekander nu flyttat till Smedjebacken kan han bli en joker i SFK-leken.

Norström

till Gränges

u IFK Grängesberg har gjort klart med sitt första nyförvärv inför comebacken i division 5.

Det är mittfältaren Jonas Norström som bestämt sig för att lämna Östansbo till förmån för Grängebserg.

- Ett väldigt bra nyförvärv för oss. Jonas är en vänster-fotad mittfältare som vi kommer att få mycket nytta av, säger IFK-tränaren Lars-Åke Wallenstein.

"Larsa" själv blir alltså kvar som tränare tillsammans med Roland Larsson. Om det också blir något spel för Wallenstein återstår att se.

- Det hänger på hur ryggen håller, den är inte bra.

Men Grängesberg har en bred trupp oavsett om trän-aren blir en spelande sådan.

- Vi har cirka 20 spelare på träningarna, så det ser bra ut, säger Lars-Åke Wallenstein.

Han berättar att det är ett antal spelare från andra klubbar som just nu tränar med Grängesberg.

- En del av dem är hög-klassiga spelare och nog tror jag att minst ett par av de här spelarna kan bli klara för oss så småningom.

Grängesåkare på prispallen

u Moa Gomersson och Malin Borg, båda IFK Grängesberg, kom trea respektive fyra i D 17-18 vid helgens skid-tävlingar i Idre. Distansen var fem kilometer, fri stil.

Moa besegrades med nio sekunder av tvåa Hanna Falk från Ulricehamn och med 28 sekunder av segrarinnan, kinesiskan Xu Yinghui.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons