Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haga bäst i Sverige

Annons

I går kopierade tjejerna vid Hagagymnasiet Maserkillarnas bravad från i tisdags, det vill säga drog sig segrande ur finalspelet om skol-SM i innefotboll, som spelades i Maserhallen.

Tre lag fanns på plats, förutom hemmatjejerna också Sundlergymnasiet från Vårgårda och Frans Schartaugymnasiet från Stockholm, de senare förresten coachat av gamle storspelaren Billy Ohlsson.

Matchen mot Stockholmstjejerna, den sista under dagen, blev som en ren final för Hagatjejerna, som i fösta matchen besegrat Vårgårdatjejerna med 1-0 och behövde en seger för att SM-titeln skulle vara i hamn.

Det eftersom också Frans Schartau slagit västgötalaget med 3-2 och därigenom i kraft av fler gjorda mål skulle klara sig med oavgjort för att vinna SM:et.

Så blev det inte, istället en suveränt genomförd match taktiskt sett av hemmalaget, som till slut gav seger med hela 4-0.

-Jag var faktiskt riktigt orolig inför den matchen. Men tjejerna spelade precis så som vi pratat om innan. Det vill säga absolut inte rusa blint mot motståndarnas landslagsmeriterade toppspelare utan följa med hela tiden och sätta in stöten när läge gavs.

-Där lade vi grunden till segern, menar Björn.

Han var nöjd förstås med det mesta den här dagen. Precis som i tisdags. Och det fanns det anledning till.

För det var fart, fläkt och framförallt stabilt i hemmaleden. Från följsamma och oerhört starkt spelande målvakten Evelina Persson, i vardagslag i Avestas damlag, till toppforwards.

Backen Sara Sissala kommer att bli landslagsaktuell framöver. Hon har utvecklats oerhört under Björn Juhlins vingar och spelar idag ett stort spel.

Landslagsspel har Maja Sundqvist och Julia Bhy redan prövat. Duon var också ett stort orosmoment för motståndarna när man var på banan och hade förstås stor del i segern.

-Men ingen föll ur ramen, säger Juhlin.

Målskytt för Haga i mötet med Vårgårdagymnasiet var Maja Sundqvist medan i tur och ordning Julia Bhy, Karin Lissel, Elin Jaans och Sara Sissela nätade i slutmatchen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons