Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haag på bättringsvägen

/
  • Anna Haag är på väg tillbaka från den förkylning som stoppade henne i Tour de ski, men hon kommer inte att hetsa fram en comeback.

En förkylning tvingade Anna Haag att avbryta Tour de ski.
Nu är hon på bättringsvägen, men fortfarande osäker på när hon kan göra comeback.
– Jag tar en dag i sänder, säger hon.

Annons

Den förkylning som tvingade Haag att hoppa av den näst sista etappen av Tour de ski i lördags nådde sin kulmen i måndags.

Nu är hon på bättringsvägen men ännu inte redo för träning.

– Nu är jag mest hostig och det är nog en lättare variant av influensa.

Har du tagit några prover?

– Nej, jag har haft en bra dialog med min läkare och vi ansåg att det inte fanns någon anledning till att göra några tester.

Anna hade sjukdomsproblem innan Tour de ski, men hon ångrar inte att hon ställde upp i tävlingen.

– Nej, det gör jag inte. Jag tror inte att det gjort det värre, den här förkylningen hade nog brutit ut ändå även om jag varit hemma och tränat.

Anna hoppas förstås att hon är tillbaka till världscuptävlingarna i Otepää nästa helg, men hon tänker inte ta några risker.

– Jag står hellre över en helg för att kunna göra ett bra lopp helgen därpå och efter Touren har jag heller inget att göra i världscupsammandraget. Jag behöver inte känna att jag har en placering som jag måste försvara.

De närmaste dagarna kommer Anna att tillbringa med familjen hemma i Orsa, bland annat för att fira lillebrorsan Björn som fyller 18, och på måndag finns hon på plats på Idrottsgalan i Globen.

– Det är kul att få chansen att piffa upp sig och framför allt att få träffa alla andra idrottare, säger Anna om Idrottsgalan.

Mer läsning

Annons