Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllenvåg tvingas till spel i Vansbro

/
  • Gabriel Gyllenvåg gjorde en stark säsong i division 2. En säsong som också blev hans sista i Falu FK. Åtminstone för den här gången.

Falu FK vägrar betala Vansbro AIK 70 000 kronor.
Nu kan DT-sporten avslöja att Gabriel Gyllenvåg, 22, tvingas tillbaka till division 4-klubben.
– Tråkigt för "Gabbe", säger Per Öhgren, fotbollsansvarig i FK.

Annons

Efter succén med Vansbro i division 4 2010 jagade dåvarande division 2-konkurrenterna Falu FK och Kvarnsveden båda Gabriel Gyllenvåg.

För att komma förbi regeln om utbildningsersättning, vilket från och med förra årsskiftet kom att beröra även division 2-föreningar då spelarna i dessa numera klassas som professionella, kom Vansbro och Falu FK överens om ett låneavtal gällande Gyllenvåg.

Sedan i november är 22-åringen därmed åter Vansbros spelare.

Och nu står det klart att han tvingas ta steget tillbaka till division 4 inför säsongen 2012.

– Vansbro vill inte släppa honom och de 70 000 kronor i utbildningsersättning vi ska betala har vi helt enkelt inte, säger Per Öhgren.

Gyllenvåg var förra säsongen, från en position till vänster på mittfältet, en viktig spelare såväl defensivt som offensivt i det Falu FK som klarade nytt kontrakt via kval.

– Han har en väldigt bra karaktär och hade kunnat vara en startspelare i division 2 säsongen som kommer. Vansbro följer bara reglementet, men den stora förloraren i det här är "Gabbe", som får ett hack i sin utveckling. Det är tråkigt för honom, säger Öhgren.

DT-sporten har sökt Vansbro AIK:s förhandlare i fallet Gyllenvåg, Fredrik Hallqvist, utan framgång.

Sportkommittéledamoten Linus Stark:

– Det är utbildningsbidraget som sätter käppar i hjulet. Vi förstår att de inte kan betala allting. Jag tror att de därför fick erbjudande om att betala småsummor i några år, men det accepterade de inte. Och i och med att vi inte har kommit överens så kommer han att spela med oss.

Vansbro riskerar nu i stället att förlora Gabriel Gyllenvåg 2013, då Äppelbokillen fyller 24 år och inte längre omfattas av utbildningsersättningsregeln.

Gabriel Gyllenvåg har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons