Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene tider för Sanna

/
  • Sliten. I finalen på 60 meter Slätt lyckades inte sanna Kallur upprepa sina starka lopp från i lördags och fick nöja sig med en sjundeplats. Men i sommar väntar gyllene tider i Golden Leauge.

Annons

Att Sanna, efter lördagens imponerande försök och semifinal inte riktigt räckte till i finalen på 60 meter slätt är inte mycket att säga om.

Efter en seg start kom hn aldrig in i loppet utan blev sjua på 7,29. Det var fem hundradelar sämre än personrekordet från lördagen.

Men EM-guldet i lördags och kontraktet med Golden Leauge visar ändå att hon är en av Europas populäraste friidrottare i dag.

- Susanna är het och populär, samtidigt som Golden League-arrangörerna gör en satsning på att lyfta fram de europeiska friidrottarna, säger hennes manager Daniel Wessfelt.

Förutom Sanna får även Kajsa Bergqvist och Christian Olsson liknande kontrakt.

Att Sanna inte riktigt räckte till i finalen på 60 slätt är inte mycket att säga om. Men bara att hon sprang den är unikt.

Det var första gången en svensk tjej fanns på startlinjen i en sprintfinal i ett mästerskap sedan 1984.

Den gånger var det Lena Möller som, precis som Sanna var sjua på 60 meter i inne-EM i Göteborg.

Sanna var inte ett uns besviken efter sin sjundeplats och att hon inte kunde upprepa semifinalloppet från i lördags.

- Jag känner mig lite stel, och trött, sa hon efter finalen.

- Jag hade saft kvar i benen, men det kändes som det var lite slagg där också, sa Sanna som nu kan börja uppladdningen inför utomhussäsongen som startar om cirka tre månader.

Men vila står säkert också högt upp på önskelistan just nu.

Och hon kan göra det med många positiva känslor.

- Ja, jag är jättejättenöjd med mitt EM. Man ställer ju i och för sig inte upp för att bli sjua, man vill alltid vinna. Men som sagt: jag orkade inte., sa hon.

Belgiskan Kim Gevaert vann som väntat klart på 7,12. Ryskan Jevgenija Poljakova var tvåa på 7,18. Bronset gick till polskan Daria Onysko på 7,20.

För en femteplats hade det krävts 7,22.

Mer läsning

Annons