Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllbergsloppet blir sista finslipningen för Håkan Eriksson inför VM

Annons

Stora delar av den svenska eliten, undantaget de som redan har rest till Japan för orienterings-VM, finns med när Stora Tuna IK anordnar dubbeltävling, Gyllbergsloppet, på lördag och söndag.

Till favoriterna räknas Martin Johansson, Moralöparen som var nära att få en plats i VM-truppen, samt Håkan Eriksson, tävlande för Malungs OK, som i Gyllbergen gör den sista finslipningen innan det bär av till Japan.

Fabian Hertner, Leksand, JVM-ettan 2005, dennes klubbkompis Johan Nordlund, vinnare av Gyllbergsloppet 2004, tiomilasegrarna Anders Axelsson, Pål Skogtjärn och John Are Myhren, Söder-tälje-Nykvarn, är andra intressanta namn i en tävling där det under två dagar görs 450 starter med löpare från fem nationer.

Bland damerna är chansen stor att segrarinnan återfinns i kvintetten Camilla Berglund, Sävedalen, landslagslöpare som deltog vid World Games i Tyskland, Petra Thomasson, Leksand, Rahel Friederich, från Schweiz, Emma Johansson, Kristinehamn, utvecklingslandslaget samt Domnarvets Elin Dahlin, tiomilaetta 2005.

Lördagens tävling över kortdistans (30-35 minuters löptid) avgörs i det extremt fina partiet sydväst om Gylle fäbodar.

På söndagen tävlas det över klassisk distans (90 minuters segrartid i herrklassen, 75 i damklassen) med varvning efter åtta kilometer i herrklassen.

Mer läsning

Annons