Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustavsson åtta

Annons

SIMNING/BERLIN.

Malmösimmaren Martin Gustavsson slutade på åttonde och sista plats i finalen på 200 m bröst. Gustafsson, sexa på EM för två år sedan, låg sexa när knappt 50 m återstod men orkade inte på slutet. Tiden 2.15,18 var 69 hundradelar över hans eget svenska rekord, satt på SM i fjol.

- Jag hade hoppats på svenskt rekord från Martin. Efter hans 100 m kändes det som han skulle ta nästa steg på 200. Det var synd, sade förbundskaptenen Hasse Bergqvist.

Det blev italiensk seger genom Davide Rummolo på 2.11,37. Han var fyra tiondelar före Yohan Bernard, Frankrike, som i sin tur var fem hundradelar före Roman Sloudnov, Ryssland. (TT)

Flera finalplatser

SIMNING/BERLIN.

Europamästarinnorna Emma Igelström och Anna-Karin Kammerling var i farten vid torsdagens försök i sim-EM och gick bägge vidare till semifinal.

Igelström, som tog guld på 100 m bröst på onsdagen, var snabbast på 50 m bröst med 31,83. Det var 45 hundradelar snabbare än Majken Thorup, Danmark, som var näst bäst.

Kammerling, som tog guld och satte världsrekord på halva sträckan i tisdags, hade tionde tid med 1.00,87 på 100 m fjäril. Svenska rekordhållerskan Johanna Sjöberg hade tredje tid med 59,87.

Snabbast i försöken var Otylia Jedrejczak, Polen, med 58,72.

På 50 m bröst slogs Erik Dorch ut i försöken. Han hade 23:e tid med 29,56 och var över en halv sekund från semifinal. Martin Gustavsson, som simmar final på 200 m bröst på torsdagskvällen, strök sig. Huges Duboscq, Frankrike, var snabbast med 28,14. På 100 m rygg hade Jennie Lindh 23:e tid med 1.06,63 och missade semifinal med drygt två sekunder. (TT)

Inget hopp-hopp

SIMNING/BERLIN.

Svensk simhoppning står fortfarande och faller med Anna Lindberg.

Utan den skadade stjärnan har det inte blivit en enda finalplats i EM.

- Men så ska det inte vara länge till. Vi gjorde vårt bästa JEM någonsin för ett par veckor sedan, säger förbundskaptenen Jan-Erik Nilsson.

Anna Lindberg missade årets EM på grund av den cykelolycka hon råkade ut för tidigare i somras. Knäskålen på vänster knä hoppade ur led och hon fick muskelskador i knäet.

Att EM i Berlin skulle bli sämre utan Lindberg var förstås givet. Men efter sex starter hittills har Sverige inte tagit en enda finalplats. Nu återstår bara Robin Johansson som hoppar kval i höga hopp på fredagskvällen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons