Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustav höll värmen i regnrusket

Annons

Bland de som grillades allra värst var Solleröns egna åkare i Team Cyklecomponents som före tävlingen hade stora förhoppningar på framskjutna placeringar. Det var förhoppningar som kom på skam.

Regnet, kylan och framförallt en makalös lagkörning av Team Crescent satte stopp för hemmaåkarnas segerdrömmar.

Det började annars hyggligt. När starten gick från Sollerö kyrka i ett iskallt skyfall dröjde det inte mer än 30 minuter förrän den så kallade frukostklubben gav sig i väg för att erövra bergspris och eventuellt få ett rejält försprång.

Då var Solleröåkarna med och det gav mersmak. Team Crescent avvaktade längre bak i fältet men efter fyra mil gav stallchefen, Tommy Prim, order om att höja tempot och det blev åka av.

Mellan 40 och 50 kilometer körde laget in två minuter på täten och höll sig där ytterligare tio mil. Sedan slog de på grillen och turades om med stötkörningar som hängde av den ena åkaren efter den andra.

Marcus Ljungkvist, Team Dalarna, förra årets segrare, klev av redan i Rättvik. John Nilsson, som var den Solleröåkare som hängde med längst, fick ge sig i backarna i Orsa. I Skeerbacken var det Robert Österling, Burseryd, som hängdes av och sedan var det ingen tvekan om i vilken klubb segraren skulle höra hemma.

Trion Gustav Larsson, Fredrik Kessiakoff och Tobias Lergård malde på ut till Sollerön, visade upp sig för publiken vid målet och gav sig ut på den så kallade SM-banan upp till Gesunda.

Där började Kessiakoff visa trötthetstecken men lagkamraterna väntade in honom och i början av upplopsbacken på Sollerön var det upplagt för en tremannastrid som Gustav Larsson suveränt

avgjorde med Lergård på andra plats och en mycket trött Kessiakoff som trea.

Inte nog med det, också fjärde man i mål var en Team Crescent-

åkare nämligen Jonas Olsson och som pricken över i körde Erik Wendel in på femte plats!

- Ett välorganiserat lag med duktiga cyklister. Ett lag som gått igenom kriser tillsammans och fått harmoni och inte minst en skicklig lagledare i Tommy Prim.

Så förklarade Johan Fagrell, 1991 års vinnare av Solleröloppet, den stora framgången för Cres-

centåkarna.

Bäste Dalaåkare blev Solleröns John Nilsson, sexa och Martin Axelsson från samma klubb, på elfte plats.

Maria Östergren, Södertälje, var överlägsen i damernas elitlopp och vann med nära sju minuter de åtta milen över Emma Johansson, Härnösand, som skuggades av Camilla Larsson, Norrtälje.

Det stora glädjeämnet för Dalarna blev i stället John Lindgren, Slätta MTB, som körde hem segern i klass pojkar 15-16 och Jon Danielsson, Borlänge CK som vann juniorloppet. Särskilt Slättaåkarna visade att de har något stort på gång om de får utvecklas några år.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons