Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafs vann på vilja

Annons

-Det här är vi mycket nöjda med, konstaterade Gustafs tränare Magnus Gustafsson belåtet.

Han föregick också med gott exempel som spelare genom att göra matchens första mål, en snygg prestation på egen hand när han tog ned bollen i straffområdet och spelade den kallt över IFK:s målvakt Ronnie Persson.

Då var det bara två minuter kvar av den första halvleken, som gick klart till Gustafs. Det var gästerna som hade passningsspelet och mittfältet. Bra rörlighet och vilja bidrog till att de också tog hand om de flesta närkamper och så kallade andrabollar.

IFK var i det närmaste handlingsförlamat och hade svårt att få till något ordnat spel Det blev mest långbollar upp mot toppforwards.

Gustafs hade flera bra anfall och resultatet i halvtid var rättvist. IFK var dock en stolpträff ifrån ett ledningsmål efter en kvart. Men så mycket mer skapade inte laget under de första 45 minuterna.

Efter paus blev det lite bättre fart på hemmaspelarna. Men det var gästerna som hade den bästa farligheten, en frispark som Ronnie Persson tippade i stolpen och ut, innan IFK Kvitterade i den 21:a minuten efter paus.

Då förarbetade Mattias Bergfeldt bra innan Alexander Harald slog bollen i mål.

Men det gick bara några minuter innan Gustafs åter var i ledning. Magnus Halvarsson visade vilja när han krigade in bollen från nära håll, uppvaktad av två IFK-försvarare.

Efter det satte IFK allt på ett kort och satsade framåt. Det skapade också en del lägen men stressen slog till i avsluten och bollen sköts högt över mål vid tre tillfällen.

- För oss som nykomlingar är det viktigt med en bra start. Speciellt skönt var att vinna mot IFK som ju är en av favoriterna i serien, sade Magnus Gustafsson.

En stabil laginsats från Gustafs sida. Men av IFK hade man nog väntat betydligt bättre takter.

HEDEMORA-GUSTAFS

1-2 (0-1)

Målen: 0-1 Magnus Gustafsson, 1-1 Alexander Harald, 1-2 Magnus Halvarsson.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons