Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafs kvar i toppen

Annons

Därför var laget nöjt med 2-2, medan Garparna grämde sig över uteblivet segermål.

- Det känns som en förlust. Vi dominerade i stort sett hela matchen och borde ha vunnit, tyckte Garparnas tränare Lars Lundkvist.

Båda lagen inledde matchen bra, men Garparna fick bäst utdelning och tilldelades en straff drygt tio minuter in på första halvlek. Lagkaptenen Stefan Backström gjorde inget misstag utan satte bollen säkert bakom Magnus Andersson i gustafsmålet.

Efter tjugo minuter tog Garparna över matchen mer och mer, men då slog Gustafs till med en kvittering. Jimmy Söderlund slog en frispark som såg ut att vara ofarlig, men Erik Karlsson såg till att den inte blev det.

Ställningen 1-1 i halvtid var helt i sin ordning sett till spel och chanser.

Andra halvlek blev betydligt tuffare. Gustafs drabbades av en utvisning i ett tidigt skede, men Garparna lyckades inte utnyttja fördelen med att spela med en man mer.

- Nej, vi föll in i den klassiska fällan när vi blev en man mer. Det är psykologiskt, man tror att det ska ordna sig och att man inte behöver ta i lika mycket, konstaterade Lars Lundkvist.

Garparna skapade dock en hel del chanser, men Gustafs stod emot bra, och hade lite tur också. Garparnas avslut var nämligen minst sagt bristfälliga och laget brände flera frilägen.

- Det blir till att träna på avslut hela veckan, sade Lars Lundkvist.

Men ett lyckat avslut fick Garparna till även i den andra halvleken. Lars Bergkvist slet sig loss på vänsterkanten och sköt ett pressat skott som smet in bakom Magnus Andersson i målet.

Hemmalaget gav dock inte upp utan fortsatte anfalla friskt. Och det gav utdelning till sist.

Magnus Nilsson fick på en riktig rökare som gick ribba in i målvakten Peter Sennblads vänstra kryss.

Denne kunde trots besvikelsen bara konstatera att det var ett riktigt snyggt mål.

Oavgjort var ett rättvist resultat och både Gustafs och Garparna behåller sina placeringar i tabellen, etta respektive trea.

Spelande tränaren i Gustafs, Magnus Andersson, berömmer hela laget för en bra kämpainsats.

I Garparna får Stefan Backström, Dan Östman och Toby Hase plus i kanten.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons