Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafs borde vunnit

Annons

Trots darrigt försvarsspel och ineffektivitet framåt borde Gustafs damer ha besegrat BK 30 på bortaplan.

Nu blev det till slut hemmaseger med 3-2, en seger som BK 30 får vara mycket nöjt med.

- Vi får godkänt för spelet i den andra halvleken. Men den första var klart underkänd från vår sida, betygsatte Gustafstränaren Per Lindstedt sitt lags insats.

I den första uppträdde gästerna darrigt i försvarsspelet. De båda hemmamålen var resultatet av bjudningar från Gustafsförsvaret.

Inte heller anfallsspelet fungerade för gästerna trots de båda målen. Men de var också resultatet av individuella insatser. Vid det första målet bröt Marie Bergman en boll på mittplan och gick sedan igenom hela BK 30-försvaret och satte bollen i mål. Mycket snyggt.

Kvitteringen till 2-2 strax före paus svarade Helena Sjögren för. Hon slog en hörna direkt i mål, säkert hjälpt av den hårda blåsten som gjorde det svårt för målvakten att bedöma bollbanan.

Gustafs dominerade den andra halvleken. Gästerna radade upp flera målchanser. Bland annat missade de ett friläge. Dessutom hade Gustafs en boll i ribban och ned.

Typiskt för matchen så gjorde istället hemmalaget halvlekens enda mål fram till segern. Målskytten fick stå helt oattackerad och prickskjuta in bollen i mål.

BK 30-GUSTAFS 3-2 (2-2)

Målen: 0-1 Marie Bergman, 1-1 Camilla Larsson, 2-1 Rebecca Nilsson, 2-2 Helena Sjögren, 3-2 Katja Sporrstedt.

Publik: 45.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons