Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gurra" mål- och matchhjälte

/

Annons

Snudd på stormvindar över Älvsjö under söndagen förstörde mycket av möjligheterna till ordnat spel.

"Gurra" däremot hade inte så stora problem. Relativt lugnt arbetsmässigt, efter stor Brageövervikt i spelet matchen igenom. Och så var det där med rollen som matchhjälte, för det var "Gurra" som svarade för matchens enda mål. Vilket mål sedan och dessutom på övertid.

- Jag plockade ned bollen i slutsekunderna av matchen. Tänkte sedan att jag skulle nå Mats (Theander) och Johan (Persson) på topp med en utspark, berättar matchhjälten och fortsätter:

- Det blev en kanonträff. Bollen seglade iväg mot Älvsjös mål, slog ned på straffpunkten och studsade över deras målvakt och in i mål.

- Ett sådant här mål har jag aldrig gjort i seniorsammanhang, säger "Gurra" och skrattar.

Målet kom i grevens tid, då det återstod bara 30 sekunder av tre tilläggsminuter. Tur för Brage och otur för Älvsjö, men definitivit inte orättvist med tanke på Brages dominans under matchen.

- Vi var överlägsna. Hade Johan Persson gjort mål på friläget i 55:e minuten, hade det säkert runnit iväg ytterligare. Alla killarna visade en härlig inställning, berömde spelande tränaren, Anders Sjöö innan han fortsatte:

- Rent spelmässigt finns det mer att ge, men vi försöker hela tiden och går också för seger matchen igenom.

Inte heller en utvisning av Mikke Karlsson i åttionde matchminuten kunde störa Brageritningarna.

- Otur för Mikke men utvisningen var inget att säga något om, då det var hans andra gula kort.

- Trots utvisningen fortsatte vi att styra matchen och även gå för seger, sa Sjöö.

Älvsjö krigade men orkade inte stå emot Bragespelarnas frenesi och framåtanda. Främst då i andra halvlek då Brage även hade stormvindar i ryggen till sin hjälp.

I ett jämnstarkt Brage plussar vi extra för mittfältsduon Jonatan Lundevall och Mattias Johanssons samarbete. Två kreatörer som dominerade tillställningen.

- "Jontes" (Lundevall) första halvlek var magnifik, berömde en nöjd spelande tränare.

Mer läsning

Annons