Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldstjärna till Leksand

Annons

Trots att laget åkte ur elitserien kunde såväl föreningen som koncernen (med två aktiebolag som ägs av föreningen) visa vinst. Föreningen med 439 502 kronor, koncernen med 1 443 496 kronor.

Klubbens ekonomiansvarige Anders Östling berättade både om verksamhetsåret som gått samt om den budget som antogs inför kommande år.

- Vi har inte dragit på oss några nya skulder och samtidigt minskat befintliga sådana. Vi hade budgeterat för en vinst om 500 000 kronor och uppfyllde den budgeten ganska bra.

- Vi ska också veta att det är ett mycket tufft ekonomiskt år som väntar och verksamheten på alla plan behöver stramas åt. Men det ser vi som en härlig utmaning, sade Anders Östling.

Omsättningen räkenskapsåret 2003/04 stannade på 53 627 804 kronor.

Till nästa år räknar både föreningen och dess två aktiebolag med ett nollresultat. Av budgeten framgår en beräknad omsättning på 41 065 000 kronor, att jämföra med förra sejouren i allsvenskan då klubbens omsättning var 39 023 000.

Jonas Bergqvist erkände att det varit en tuff tid, men att klubben nu går vidare.

- Det har funnits dagar då jag varit ledsen, förbannad och helt tom inombords. Men vi har tagit till oss all kritik som har framkommit, och även om det är svåranalyserat försökt lokalisera misstagen och lära oss av dem.

- Tittar man historiskt sett så f-å-r vi inte låta de senaste åtta månaderna förstöra vad föreningen byggt upp under mer än åttio år. Man ska inte behöva gå på museum eller läsa böcker för att se vad Leksands IF en gång i tiden var, vi ska tillbaka, säger Jonas Bergqvist.

Anders "Masken" Carlsson, sportchef och numera en del av den nya ledningsgruppen, presenterade laget i dagsläget.

Årsmötet omvalde också Nils-Erik Johansson som ordförande för ett år, Ulf Bergkvist, Rune Joon och Gunnar Bäckström som ledamöter för två år, P-O Carlsson och Bo Heyman som suppleanter för ett år, Lars-Åke Larsson som revisor och Thomas Lind som suppleant för ett år.

Valberedningens Sven-Åke Petters och Lars Nyberg omvaldes för ett år och Lars "Nubben" Andersson valdes in istället för Yngve Rydell som avsade sig fortsatt uppdrag.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons