Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldregn över Lima

Annons

Det var på ungdomssidan som de stora triumferna firades. De tre som vann guld var Åsa Lif, Tobias Arwidsson och Madelene Mattsson.

Till detta kan tilläggas att Johanna Johansson följde upp fredagens SM-guld med ett silver i sprint och silver erövrade även Marie Larsson. Den sjätte dalamedaljen hemfördes av Lina Säljgård från Dala-Järna som blev tvåa i sin kass.

Det innebär att Dalarna under de två dagar som de individuella tävlingarna avgjordes tog hem elva medaljer varav fyra var guld. Mycket starkt.

- I dag var det inte min dag. Det gick trögt och jag kunde inte åka lika bra som i fredagens tävling. Men är ändock mycket nöjd med att jag fick en ny medalj, sade Johanna Johansson efter målgången.

I herrklassen för seniorer blev det återigen Carl-Johan "Prästen" Bergman som vann SM-guldet.

Men den här gången var det i en mycket hård och dramatisk kamp med Björn Ferry som bara var 14 sekunder efter Carl-Johan Bergman i mål.

- Det gick verkligen trögt i dag men jag har kämpat mycket tappert men trodde inte det skulle räcka ända fram denna gång, sade en mycket glad och nöjd Carl-Johan Bergman då han kunde konstatera att han återigen tagit ett SM-guld.

- Jag gav allt men det räckte inte denna gång. Det är bara att konstatera att Carl-Johan var starkare också denna dag, konstaterade Björn Ferry.

Bergman avgjorde sprinten på att han sköt bättre än Ferry. Bäste dalaåkare blev Limas Jacob Börjesson som blev femma men efter sammanlagt fyra straffrundor hade han inget med medaljstriden att göra.

I damtävlingen noterar vi att Ann-Carin Olofsson återigen vann SM-guld och här var bästa dalainsatsen Madeleine Johansson med en åttonde plats.

I D 21 fick Ann-Marie Nilsson från Jämtland en fullträff och med en mycket bra skidåkning vann hon över favorittippade Johanna Johansson från Lima.

Men naturligtvis var det ungdomarna som gladde mest denna SM-dag då sprinttävlingarna avgjordes.

Att ta tre guld på hemmaplan av hemmaföreningen gjorde att det blev en av föreningen främsta SM-insatser någonsin.

Förutom medaljörerna var det också flera av ungdomarna från Dalarna som gjorde fina insatser. Josefine Skogmo från Lima som blev fyra bara tre sekunder från en bronsmedalj och Caroline Westling åtta i samma klass.

Dala-Järnas Gabriel Stegmayer i H16 var bara fem sekunder från bronsmedalj bara för att nämna några av de övriga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons