Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldläge för Elin

Annons

Snön finns på plats vid Rudans skidstadion i Haninge. Både konstsnö som grund, och mindre mängder normal nederbörd från den senaste veckan.

Däremot har arrangörerna fått några tråkiga avhopp bland deltagarna - det är Per Elofsson som, trots den fina formen i Idre, väljer att vila den här helgen - det finns ju större uppgifter den här vintern som det gäller att ladda inför.

Och det är SM-drottningen Jenny Olsson som redan tidigt meddelade att hon hade svårt att få in tävlingarna i sitt digra tävlingsprogram.

Det lär troligen innebära att SM på herrsidan blir en enmansshow - vem ska kunna hota världscupsledaren Mathias Fredriksson när Per inte finns med?

Däremot kan det bli en spännande fight om de övriga medaljerna.

En fight som egentligen två dala-skidåkare skulle kunna ha ett finger med i - åtminstone om man ska tyda tecknen från SM-tävlingarna i Idre. Det handlar naturligtvis om Falu-Borlänges Fredrik Östberg och IFK Moras Håkan Nordbäck.

Men ingen av de två kommer att dyka upp i dag.

- Jag har haft feber och ont i huvudet under torsdagen. Jag har känt mig bättre under fredagen, men väljer ändå att avstå start, säger Fredrik.

- Jag har halkat på en isfläck och fått nackspärr. Det värker hela tiden och jag har svårt att röra huvudet, så det blir ingen skidåkning för mig i helgen, säger Håkan.

Både Falu-Borlänge och IFK Mora kommer naturligtvis med stora trupper till jaktstarten. Kanske kan de båda klubbarna ändå vara med och jaga medaljer i lagtävlingen.

Någon av Falu-Borlänges Mikael Östberg, Magnus Jonsson och IFK Moras Niklas Karlsson ska kanske till och med kunna slå sig in på tiobästalistan.

Men tyvärr saknar IFK Mora ytterligare två av sina bästa

skidåkare - både Henrik Eriksson och Staffan Larsson väljer

att köra söndagens långlopp König Ludvigs Lauf i Tyskland istället.

Ska vi titta efter medaljchanser får det nog istället bli på damsidan. IFK Moras Elin Ek fick ju inte vara med och slåss om de individuella medaljerna i Idre på grund av förkylning, och vill säkert ta revansch nu.

Och hennes klubbkamrat Jenny Limby verkade i Idre också vara på väg mot en formtopp.

Men att det skulle räcka ända fram till en medalj för henne också - det är nog mera tveksamt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons