Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldet SKA till Falun!

Annons

Men frågan är om IBF Falun ställt ett bättre lag på benen, än det man kommer att ställa upp med kommande säsong?

Troligen inte.

Och guldtankarna finns redan där.

Så här säger exempelvis spelande tränaren Camilla "Kastrullen" Granelid, som normalt sett är ganska återhållsam i sina kommentarer:

- Vi får ett så bra lag, att vi tänker ta hem SM-guldet!

Rakt på sak, utan krusiduller, alltså.

Guldet ska till Falun, inget annat gäller, och det ska inpräntas i alla spelares huvuden. Från början.

- Mixen vi fått ihop känns bra, laget är bra, så målen ska vara högt satta, säger "Kastrullen".

IBF Falun har metodiskt jobbat hårt för att få i hop ett slagkraftigt damlag. Ett lag som också skulle stå färdigt i god tid, för att undvika onödiga falluckor.

- Det var viktigt för oss. Några av oss framträdande spelare gjorde tidigt klart om en fortsättning. Vi fick de unga talangfulla spelarna att skriva på för en längre tid, och Jenny (Magnusson) och Karin (Hjelm) bestämde sig för att komma hem.

- Att Tobias (Engblom) skulle coacha laget blev också klart tidigt. Pusselbitarna föll snabbt på plats, och grundstommen stod tidigt stabil och klar. Att vi i klubben haft ordning och reda har vi tjänat mycket på, konstaterar "Kastrullen" Granelid.

Målet var också att värva spelare som vet var målet är beläget. Något som slutade med att Sara Kristoffersson hämtades från Karlstad och Cecilia Hast från Halmstad.

- Sedan ville "Gabby" (Gabriella Ludvigsson) vara med igen, och det blev som lite bonus, säger tränare Granelid.

Två forwardsplatser i truppen står fortfarande öppna. Meningen är att dessa platser ska besättas i augusti.

- Vi har tänkt att Ida Johansson, Linda Söderberg, Sollmaz Deriss, Eva Nordin och Klara Strömeck ska få slåss om de här två platserna. Alla har dock inte svarat på om de ställer upp på de här premisserna, poängterar Granelid.

Många av elitklubbarna på damsidan har åderlåtits hårt av spelarflykt. Södertälje, Karlstad och Boliden är tre klara exempel på det, men även Örnsköldsvik har drabbats.

- Däremot har Balrog och Boden blivit starkare, säger "Kastrullen".

I går togs också ett minilandslag ut, som ska åka till Singapore, 26 augusti - 5 september, för matcher och PR-jobb. Där finns "Kastrullen" med, liksom klubbkamraten Jenny Magnusson.

- Det ska bli en kul resa. VM går ju i Singapore 2005, så att få se landet och känna på de blivande VM-arenorna blir ett riktigt äventyr, säger "Kastrullen".

Totalt innehåller den svenska truppen tolv spelare.

Fotnot: IBF Faluns medaljsamling. SM-silver: 97/98, 98/99, 00/01. SM-brons: 94/95, 95/96, 01/02, 02/03.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons