Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld-Eva misslyckades på lången

Annons

Moratjejen bärgade i söndagens sprint ett JVM-guld. När långdistansen avgjordes dagen efter var Svensson inte ens i närheten av det guldglimrande succéloppet.

Eva slutade på en 57:e plats, närmare 20 minuter efter norska guldtösen Siri Ulvestad. Norge hade för övrigt en lyckad långdistans då de två första platserna togs av våra grannar i väst. Silvret gick till Kine Hallan och den nordiska fullträffen på tjejsidan fullbordades av finskan Heini Saarimaki.

Bästa svenska blev Anna Forsberg med en åttonde plats.

- Anna och Jenny (nian Lönnkvist) har gjort det bra, men det handlar om att göra prickfria lopp för att få medalj. De andra svenskorna var inte alls nöjda, säger damkaptenen Anneli Östberg i ett pressmeddelande.

Helnordiskt på prispallen blev det även bland killarna. Även här blev det dubbelt norskt genom Olav Lundanes och Magne Dähli. Dansken Christian Bobach knep bronset.

Johan Aronsson blev bäste svensk med en tolfte plats.

- Det här var klart sämre än väntat, var killarnas förbundskapten Ismo Mäkirantas betyg om den blågula insatsen.

I dag är det vilodag i australienska Dubbo. I morgon, onsdag, genomförs kvalet till medeldistansen. Finalen avgörs på torsdag och vi får hoppas att Dalarnas bidrag till JVM fortast möjligt skakar av sig sin 57:e-plats.

Mer läsning

Annons