Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Guld-Bullen" mot nya framgångar?

Annons

Nu inleder han sin tredje säsong som Korsnäs-tränare, en säsong där de "gul-svarta" gör comeback i division 3.

- Målsättningen i första hand blir att hänga kvar. Sedan får vi se om vi kan höja målsättningen efterhand, säger "Bullen" och fortsätter:

- I år är det svårare att tippa serien eftersom jag till skillnad mot i fjol, när vi låg i fyran inte vet så mycket om de andra lagen. Jag tror dock att Slätta kommer att stå i en klass för sig.

Försäsongen har varit problematisk för Korsnäs, som drabbats av många skador och inte hunnit spela ihop något lag.

De senaste veckorna har skadeläget ljusnat, men fortfarande har många spelare en bit kvar till full matchform.

Dessutom tvingades laget tidigt på försäsongen skjuta upp en träningsmatch mot Ludvika. Något som fick "Bullen" att öppet kritisera spelarna för dålig inställning.

- Men det har blivit annorlunda. Nu ställer alla spelare upp bra och det är viktigt för att vi ska lyckas. Vi är ett jämnt lag som inte är beroende av ett fåtal spelare och det är viktigt att alla känner sig delaktiga, inte bara de spelare som startar matcherna.

Att få alla att känna sig delaktiga, ge dem förtroende och att sätta enkelheten i första rummet är några av Lars "Bullen" Björkmans ledord som tränare.

- Jag försöker alltid vara mig själv oavsett vilken nivå det handlar om. Jag coachade inte Slätta annorlunda i tvåan än vad jag gjorde med Aspeboda i femman, säger "Bullen".

Hur långt upp i tabellen kan han coacha Korsnäs i år?

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons